Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

M-topp begärs häktad för våldtäkter: "Sträcker sig över flera år"

- 10/11/2019, 13:08 -

Ett moderat kommunalråd greps tidigare i veckan misstänkt grov kvinnofridskränkning. Under söndagen begärs mannen häktad.

Den misstänka mannen är kommunalråd i en kommun i Götaland. I torsdags greps och anhölls mannen för grov kvinnofridskränkning. Under söndagen begärs mannen häktad, misstänkt för ytterligare ett brott. 

"Bekanta med varandra" 

Åklagaren i fallet begär under söndagen M-politikern häktad. I en kommentar säger hon att mannen på sannolika skäl är misstänkt för grov kvinnofridskränkning samt fem fall av våldtäkt mot samma person.

Dessa våldtäkter ska ha ägt rum under 2017, 2018 och 2019. 

– Brottsoffret och misstänkt är bekanta med varandra sedan tidigare. Brotten sträcker sig bakåt i tid, har en polis tidigare sagt till Expressen. 

Petad som kommunalråd

Efter anklagelserna gick Moderaterna ut lokalt med att kommunalrådet skulle ta en timeout. Senare petades mannen som kommunalråd. 

– Det här är förskräckligt allvarliga anklagelser, sa partiets förbundsordförande i det aktuella länet i fredags till Expressen

"Haft det tufft i många år" 

Elisabeth Massi Fritz, som är målsägandes advokat, har tidigare sagt att kvinnan har haft det tufft i många år.

M-politikern nekar dock till brott, rapporterar Sveriges Radio. 

Häktningsförhandlingen kommer att hållas under måndagen