Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Åkessons nya utspel om Greta Thunberg : "En ung tjej som har ångest"

- 02/12/2019, 14:37

SD:s Jimmie Åkesson berättar sin syn på klimatet och Greta Thunberg i en ny intervju.

Det senaste året har det pratats mycket om klimatet runt om i världen. Det har hållits debatter, forum och livliga diskussioner om vad som borde göras och i vilket stadie vårt klimat faktiskt befinner sig i.

En av personerna som blivit central i klimatdebatten är 16-åriga Greta Thunberg som mer eller mindre blivit en symbol för klimataktivism.

Men huruvida Greta Thunberg har rätt i det hon säger –  det tvistas det ännu om bland folk.

En person som har en liten annan syn på Greta och hennes budskap är Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson

"En ung tjej som har ångest"

Thunberg blev väldigt uppmärksammad efter hennes tal i FN. Ett tal där hon verkligen röt i från och krävde förändringar. Åkesson fick dock en helt annan bild av talet än vad många kanske fick vid tillfället.

– Jag tycker om ungdomar som är engagerade politiskt. Vad de engagerar sig i är upp till dem, men det är svårt att inte inspireras av engagemanget som visas. Sedan tror jag att man ser saker på olika sätt, säger Åkesson till Expressen och fortsätter:

– Talet i FN, till exempel. Många såg det som oerhört kraftfullt. Jag såg en ung tjej som har ångest och verkligen tror på det hon säger, att världen kommer gå under snart. Det oroar mig lite, för det är inte så, menar Åkesson.

Detta är inte första gången Åkesson inte håller med Greta Thunberg. I sitt sommartal skickade han en passning till 16-åringen