Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Stefan Löfven kopplar samman stor migration med brott

- 09/09/2020, 20:19 -

Stefan Löfven (S) har tidigare sagt att det inte finns några kopplingar mellan gängkriminalitet och migrationen. I kvällens "Aktuellt"" vänder statsministern.

I november 2019 fick Stefan Löfven kritik för att han i en intervju med SVT:s "Agenda" sa att man inte kan koppla samman Sveriges migrationspolitik med gängkriminaliteten i landet. 

Nu vänder statsministern i frågan. I kvällens avsnitt av SVT:s "Aktuellt" säger han att det finns ett samband mellan stor migration och kriminalitet.

"Sociala spänningar"

– Om man har en migration som innebär i storleksordning att man inte klarar av integrationen då blir det så att vi får sociala spänningar i ett samhälle och det är inte bra, säger Löfven i Aktuellt

När programledaren Anders Holmberg frågar "har vi haft det?" svarar statsministern: 

– Ja, vi har haft det, så det är därför regeringen som jag leder har sett till att ändra migrationspolitiken. 

Han utvecklar sitt resonemang: 

– Om det inte är tillräckligt många som kommer i arbete av de vuxna, då ser barnen att de vuxna inte är i arbete och då tror man kanske att det är det normala och andra sociala spänningar, och ja det är ett problem

Stefan Löfven frågas ut i Aktuellt ikväll. Programmet kan ses SVT2 och SVT-Play klockan 21.00.

LÄS MER: Smällen mot Stefan Löfven – förlorar förstaplatsen i förtroende