Louise-Erixon-om-uppbrottet-fran-Jimmie-Akesson
Louise Erixon om uppbrottet från Jimmie Åkesson - Foto: Johan Nilsson/TT, Tomas Oneborg/SvD/TT

Louise Erixon om sonen – och nya relationen med Jimmie Åkesson

I april stod det klart att Louise Erixon (SD) och Jimmie Åkesson (SD) valt att gå skilda väger efter mer än 10 år tillsammans. Nu berättar Erixon om hur hon och Åkesson hanterar den nya vardagen som separerade.


”Tider förändras och livet går vidare. För att föregripa rykten och missförstånd bekräftar jag här att jag och Jimmie separerat sedan ett litet tag tillbaka". 

Så skrev Louise Erixon (SD), kommunalråd i Sölvesborg, om uppbrottet från SD-ledaren Jimmie Åkesson, tidigare i år. 

Politikerna träffades på en kryssningsresa som gjordes med partiet 2009 och har varit tillsammans sedan dess. 2013 föddes sonen Nils

Paret förklarade aldrig anledningen till separationen men enligt Erixons Facebookinlägg var "orsakerna många". 

I en intervju med Aftonbladet berättar Erixon nu mer om uppbrottet och hur hon och Åkesson får ihop det nya livspusslet. 

Så delar de upp tiden med sonen

Erixon vill fortfarande inte gå in på detaljer kring varför förhållandet tog slut. 

– Det är egentligen ingenting som jag har någon avsikt att gå in på. Framför allt handlar det om vår son, det är hans familj också. Av respekt för honom vill jag inte gärna gå in på detaljer kring det, säger hon till Aftonbladet.

Erixon är däremot öppnare om hur den nya vardagen ser ut. Till exempel förklarar hur hon och Åkesson inte kör strikt varannan vecka. 

Istället pusslar de ihop veckorna efter deras olika förutsättningar. 

– Där behöver vi hjälpa varandra och det gör vi också. Sedan behöver vi hjälpa varandra att prioritera, ibland kan det vara så att båda har viktiga saker vi måste göra, säger hon till Aftonbladet. 

Louise Erixon och Jimmie Åkesson. Bildkälla: Fredrik Persson/TT

Likheten mellan Nils och Jimmie 

Erixon berättar även att hon kan se många likheter mellan Nils och hans pappa. Enligt henne är sonen en riktigt teaterapa, vilket även Åkesson ska ha varit som barn. 

Att vara separerade har också hjälpt SD-politikern på många sätt. 

– Jag har funnit en trygghet och styrka i mig själv som jag inte visste att jag hade. Jag har aldrig känt mig så trygg med mig själv som jag gör i dag, säger hon till Aftonbladet.

SE ÄVEN: 

Louise Erixon om stökiga uppväxten – därför blev hon dömd

Quiz: Vad jobbade partiledaren med innan politiken?

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!