Donald Trump ställer upp i valet 2024
Donald Trump ställer upp i valet 2024. Bilden är ett montage. - Foto: AP Photo/Evan Vucci

Oväntade uppgifterna: Donald Trump ställer upp i valet 2024

Donald Trump kommer att ställa upp i presidentvalet 2024, enligt flera amerikanska källor. Om det är planen, betyder det att han accepterat förlusten mot Joe Biden. Samtidigt fortsätter anklagelserna om valfusk.


Ända sedan valnatten, eller egentligen tidigare än så, har Donald Trump och hans mannar hävdat att valfusk ligger bakom Joe Bidens vinst i det amerikanska presidentvalet. 

Juridiska processer har inletts i flera av de avgörande staterna, men hittills har inte ett enda bevis för valfusk presenterats.

Natten mot tisdagen, svensk tid, började ett nytt rykte florera. 

President 2024

Enligt flera källor ska Trump ha börjat planera att ställa upp i nästa val, det om fyra år, skriver Omni. 

Vad är det då som gör att ryktena om att Donald Trump vill ställa upp i valet 2024 – betyder att han erkänner Joe Biden som segrare?

Jo, en president i USA får bara sitta över två mandatperioder om fyra år. Men de behöver inte vara sammanhängande. 

Känns långt borta

Däremot känns ryktet inte särskilt välgrundat, om man ska se på hur Donald Trump beter sig.

I sin jakt på valfusket får han nu hjälp av USA:s justitieminister William Barr som har skrivit ett brev till federala åklagare runt om i landet där han ger sitt godkännande till att öppna utredningar om valfusk, skriver Omni.

”Allvarliga anklagelser ska handhas ytterst noggrant, men spekulativa, fantasifulla eller långsökta påståenden ska inte vara en grund för att inleda federala undersökningar”, skriver Barr.

Favoritkanalen har fått nog

Däremot verkar medierna ha tröttnat på Trumps utspel.

I natt, svensk tid, valde presidentens favortikanal Fox, som alltid stått bakom honom, att bryta en sändning där presidentens pressekreterare upprepade anklagelserna om valfusk.

Läs mer: Experten: Så kan Donald Trump fortfarande vinna valet

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!