Federley tillbaka i politken.
Federley tillbaka i politken. - Foto: Fredrik Persson/Pontus Lundahl / TT

Fredrick Federley drar sig ur kyrkovalet

Fredrick Federley meddelade på torsdagen att han ställer upp i kyrkovalet i Gagnef. Men senare på kvällen hoppade han av. ”Det drev som nu drabbar pastorat och tilltänkta fullmäktigekollegor är orimligt.”


Fredrick Federley hoppade i slutet av förra året av alla sina politiska uppdrag när det kom fram att han varit sambo med en man som dömts för flera grova sexualbrott mot barn.

På torsdagen gick C-politikern ut med att han kommer tillbaka till politiken genom att kandiderara i kyrkovalet i Gagnef i höst.

– Det är av två huvudsakliga anledningar, ett jag har tid. Två, jag vill ge tillbaka av det engagemang som jag känt av kyrkan när jag har mått väldigt dåligt, säger han till P4 Dalarna.

Läs mer: Fredrik Federley om pedofildömde mannen: Var kär

Federley under sin tid som EU-parlamentariker. Foto: Fredrik Persson/TT

"Försoning och förlåtelse"

Enligt Federley har kyrkan varit ett stöd för honom, och därför vill han ge tillbaka genom att ställa upp i valet.

– Försoning, förlåtelse och den här typen av stora frågor, som aldrig finns på någon politisk dagordning någonstans. Och det är nog bara kyrkan som kan ta i de etiska frågorna som jag tycker är oerhört viktiga, säger han till P4 Dalarna.

 42-åringen kommer att ställa upp via en borgerlig samlingslista och inte för Centerpartiets räkning.

Inget kyrkoval

Senare på torsdagen kom beskedet att Federley drar tillbaka sin kandidatur till kyrkovalet i Gagnef.

”Det drev som nu drabbar pastorat och tilltänkta fullmäktigekollegor är orimligt”, skriver han på Facebook.

LÄS MER: 

Fredrick Federleys pedofildömde sambo – här är allt som hänt

Efter skandalen – så mår Fredrik Federley idag

Nya beskedet: Fredrick Federley lämnar politiken

/
Senaste nytt

Riksrevisionen: "Avveckla Allmänna arvsfonden"

Fortsatta problem på Skatteverkets hemsida

Skatteverkets hemsida var under måndagen överbelastad och även på tisdagsmorgonen är det svårigheter att komma in på sajten.

Oväntat stort vinstlyft för Scania-ägaren

Lastbilstillverkaren Scanias ägare Traton redovisar ett justerat rörelseresultat på 4,03 miljarder euro för 2023. Det kan jämföras med 2,07 miljarder euro under 2022. Vinstlyftet var större än väntat. Analytiker hade räknat med en vinst på 3,89 miljarder i fjol.

Stabilt läge för skottskadad man i galleria

Polisens utredning efter en skottlossning i en galleria i stadsdelen Hageby Norrköping har fortsatt hela natten. Mannen som hittades skadad i gallerian är i 25-årsåldern, enligt Sveriges Radio P4 Östergötland. Hans tillstånd beskrivs som stabilt och skadorna ska inte vara livshotande.

Flying Tiger jagar ny delägare

Den danska butikskedjan Flying Tiger Copenhagen, med omkring 900 butiker i Europa, har anlitat investmentbanken Carnegie för att försöka hitta en ny delägare, rapporterar den danska affärstidningen Børsen med hänvisning till källor.

Lut läcker från pappersbruk: "Har nått sjön"

En stor lutläcka från Billingsfors bruk är fortfarande inte under kontroll. Under natten mot tisdagen inträffade dessutom ytterligare en läcka.