Lördag 1 Okt
Stockholm

Ny mätning: Högre förtroende för Löfven än Kristersson

Svenska väljare har högre förtroende för Löfven som statsminister än vad de har för Kristersson, enligt en ny mätning.
Svenska väljare har högre förtroende för Löfven som statsminister än vad de har för Kristersson, enligt en ny mätning. Foto: Jonas Ekströmer/TT och Anders Wiklund/TT

De svenska väljarna har ett större förtroende för Stefan Löfven (S) på statsministerposten än vad de har för Ulf Kristersson (M), visar en ny opinionsmätning. Men Löfvens övertag är knappt.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

I en färsk opinionsundersökning från Sifo, utförd på uppdrag av Expressen, står det klart att svenska väljare har högre förtroende för Stefan Löfven (S) än vad de har för Ulf Kristersson (M) när det gäller statsministerposten. 

Löfven i knapp ledning mot Kristersson

Löfvens ledning är emellertid knapp. Bland väljarna uppger 44 procent att de har högst förtroende för den fällde statsministern, medan 38 procent istället uppger Kristersson som den mest förtroendeingivande statsministerkandidaten.

Hela 18 procent svarar att de är osäkra på vem de har mest förtroende för. 

Kristersson och Löfven under en partiledardebatt 2020. Foto: Henrik Montgomery/TT

Toivo Sjörén, opinionschef på Sifo, betonar dock att att mätning gäller statsministerförtroende, snarare än vilket parti man hade röstat på.

– Man ska inte tolka det här som ett opinionsstöd för det ena lägret, men det är självklart alltid positivt att ha ett högt förtroende bland väljarna, säger han till Expressen

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.