Moderaternas partiledare Ulf Kristersson.
Moderaternas partiledare Ulf Kristersson är kritisk mot svensk migrationspolitik. - Foto: Stina Stjernkvist/TT

Kristerssons hårda kritik: "Riktigt misslyckad integration"

Ulf Kristersson anser att Sverige har för stor invandring – och att den blivit ett problem.
– Det är uppenbart att invandringen har blivit en belastning, säger M-ledaren.


Moderaterna och Sverigedemokraterna har närmat sig varandra allt mer. I en intervju med Sveriges Radio säger M-ledaren Ulf Kristersson att invandring måste minska – men att han inte delar SD:s syn att den ska stoppas helt.

– Jag delar inte slutsatsen att vi ska ha totalstopp. Men jag delar slutsatsen att vi har för mycket invandring till Sverige just nu, och det vore fel väg att öka invandringen, säger han.

"Invandringen en belastning"

Kristersson är kritisk till dagens migrationspolitk.

– Det är uppenbart att invandringen har blivit en belastning när det gäller kriminalitet, hedersproblematik, sociala problem och trångboddhet, säger Kristersson till SR och fortsätter: 

– En mycket hög andel av den kriminalitet som är allra grövst just nu är kopplat till riktigt, riktigt misslyckad integration i Sverige.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Putins exfrus hem konfiskerat – Kreml rasar

Missa inte att ansöka om det här – innan du går i pension

När det är dags att gå i pension är det viktigt att ha koll på hur du går tillväga för att få din pension utbetalad, då det inte sker per automatik. Men vad skiljer egentligen de olika pensionsdelarna åt? I en intervju med Nyheter24 reder pensionsekonomen Dan Adolphson-Björck ut just det.

Han är TV4-profilen Johan Macéus kända son

Johan Macéus är en svensk programledare. Men hur mycket vet du egentligen om honom? Nyheter24 reder ut några av de vanligaste frågorna som svenskarna googlar om Macéus.

Karlskrona: Polisen rapporterar om brand

"Larm om brand, Rödeby.", skriver polisen på sin hemsida.

Största guldstöten i Kanada nära klaras upp

Kanadas polis är nära att lösa den största guldstölden i landets historia. 6 600 guldtackor stals vid kuppen. Flera personer har gripits och väntar åtal.

Kreml: Ukraina-hjälp från USA förändrar inget

Nytt bistånd från USA till Ukraina kommer inte att förändra dynamiken på slagfältet, hävdar Ryssland. Uttalandet kommer i samband med att USA:s kongress förbereder sig för en avgörande omröstning under helgen om långvarig militär finansiering till Ukraina.