Den politiska vilden Amineh Stenevi vill inte ge besked kring hur hon kommer att rösta i statsministeromröstningen.
Den politiska vilden Amineh Stenevi vill inte ge besked kring hur hon kommer att rösta i statsministeromröstningen. - Foto: Magnus Hjalmarson Neideman/SvD/TT och Stefan Jerrevång/TT

Vilden Kakabaveh avvaktar svar på kraven – inför omröstningen

Den politiska vilden Amineh Kakabaveh kan spela en avgörande roll i onsdagens statsministeromröstning. Men ännu vill inte vilden ge något besked hur hon kommer att rösta – istället avvaktar hon svar på sina åtta krav.


Talmannen Andreas Norlén föreslog Stefan Löfven som statsminister under måndagen och på onsdag väntar en statsministeromröstning i riksdagen. 

Vid denna omröstning kan den politiska vilden Amineh Kakabaveh spela en avgörande roll, vilket Nyheter24 tidigare rapporterat om

Kakabaveh ställer krav för att rösta fram Löfven

Kakabaveh har tidigare framfört en lista på åtta politiska krav hon vill se uppfyllda för att kunna rösta ja till Löfven som statsminister. 

Dessa krav gäller, enligt SR, bland annat stoppade vinster i välfärden och avskaffandet av religiösa friskolor. 

Inget besked från Kakabaveh inför omröstningen

I samband med måndagens pressträff uppgav Löfven att han och Socialdemokraterna har kontakt med den politiska vilden inför omröstningen.

Samtidigt meddelar Kakabaveh, som tidigare också krävt att punkt 9 i januariavtalet ska strykas, att hon avvaktar svar för att bestämma sig. 

Den politiska vilden Amineh Kakabaveh. Foto: Noella Johansson/TT

– Det är bra att punkt 9 är borta och att januariavtalet inte gäller längre men jag har en rad andra krav som måste få svar i morgon”, skriver hon i ett sms till DN

Om Kakabaveh, samt M, KD, L, och SD, skulle rösta mot Löfven gör det att en majoritet ställer sig mot S-ledaren som statsminister.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!