Lördag 20 Aug
Stockholm

Åkesson (SD) i Almedalen: "En vänsterliberal pyttipanna"

Jimmie Åkesson under sitt partiledartal i Almedalen.
Jimmie Åkesson under sitt partiledartal i Almedalen. Foto: Stina Stjernkvist/TT

Vid sitt partiledartal i Almedalen berörde Jimmie Åkesson (SD) både polismordet i Biskopsgården och den rådande regeringskrisen.

Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Under måndagskvällen var det Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson som höll sitt digitala partiledartal i Almedalen. 

Under talets gång återkom Åkesson till vad han beskrev som en "otrygghet" i Sverige och denna exemplifierade han med dådet då en 33-årig polisman sköts till döds i Biskopsgården. 

Jimmie Åkesson: "Varför satt han inte inlåst?"

I talet uttryckte Åkesson sina sympatier till den döde polismannens familj och övriga anhöriga, samtidigt som han ställer sig kritisk till att den misstänkte mördaren var på fri fot vid tiden för dådet.

– Den nu misstänkte polismördaren dömdes för bara drygt ett år sedan för mordförsök. Vad gjorde han där på torget? Varför satt han inte inlåst?, sa Åkesson som också beskrev Sverige som "bottenskrapet i Europa" på grund av de senaste skjutningarna.  

"En vänsterliberal pyttipanna"

Åkesson passade även på att kommentera den rådande regeringskrisen.

– Vad vi har att förhålla oss till är en vänsterliberal pyttipanna, som varken har vilja, kraft eller mod att göra de politiska prioriteringar som krävs, sa han och fortsatte:

– Det är en vänsterliberal konstellation som förenas av en enda sak, nämligen det blinda hatet mot mitt parti och sen inget mer. 

Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.