Stockholm

Stenevi om M, KD och L: "Dikteras av högernationalister"

Märta Stenevi (MP) ifrågasätter samarbetet mellan de borgerliga partierna och Sverigedemokraterna.
Märta Stenevi (MP) ifrågasätter samarbetet mellan de borgerliga partierna och Sverigedemokraterna. Foto: Stina Stjernkvist/TT

Under tisdagskvällen var det Märta Stenevi (MP) som intog den digitala Almedalsscenen. I sitt partiledartal berörde hon klimatkrisen, polisskjutningen i Biskopsgården och de borgerliga partiernas vilja att samarbeta med Sverigedemokraterna.


Läs mer

Vid sitt partiledartal i Almedalen riktade Märta Stenevi (MP) initialt fokus mot den rådande klimatkrisen, som hon menar hamnat i skymundan till följd av regeringskrisen.

– Nya värmerekord slås överallt. I Sverige har vi just upplevt den varmaste junimånaden som någonsin uppmätts. Igen, säger hon och fortsätter:

– De stora kraven måste vi ställa på de stora klimatbovarna. Inte på dig.

Stenevis känga: "Dikteras av högernationalister"

I sitt tal framhöll även Stenevi hur det är givet för Miljöpartiet att rösta ja till Stefan Löfven (S) som statsminister under onsdagens omröstning.

– Jag vill ha en rödgrön regering, inte en konservativ regering vars politik dikteras av högernationalister, säger Stenevi och kritiserar utvecklingen bland de borgerliga partierna:

– Sedan dess har Sverigedemokraterna inte förändrats. Det har däremot Moderaterna, Kristdemokraterna och Liberalerna.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.