Torsdag 21 Okt
Stockholm

Stenevi om M, KD och L: "Dikteras av högernationalister"

Märta Stenevi (MP) ifrågasätter samarbetet mellan de borgerliga partierna och Sverigedemokraterna.
Märta Stenevi (MP) ifrågasätter samarbetet mellan de borgerliga partierna och Sverigedemokraterna. Foto: Stina Stjernkvist/TT

Under tisdagskvällen var det Märta Stenevi (MP) som intog den digitala Almedalsscenen. I sitt partiledartal berörde hon klimatkrisen, polisskjutningen i Biskopsgården och de borgerliga partiernas vilja att samarbeta med Sverigedemokraterna.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Vid sitt partiledartal i Almedalen riktade Märta Stenevi (MP) initialt fokus mot den rådande klimatkrisen, som hon menar hamnat i skymundan till följd av regeringskrisen.

– Nya värmerekord slås överallt. I Sverige har vi just upplevt den varmaste junimånaden som någonsin uppmätts. Igen, säger hon och fortsätter:

– De stora kraven måste vi ställa på de stora klimatbovarna. Inte på dig.

Stenevis känga: "Dikteras av högernationalister"

I sitt tal framhöll även Stenevi hur det är givet för Miljöpartiet att rösta ja till Stefan Löfven (S) som statsminister under onsdagens omröstning.

– Jag vill ha en rödgrön regering, inte en konservativ regering vars politik dikteras av högernationalister, säger Stenevi och kritiserar utvecklingen bland de borgerliga partierna:

– Sedan dess har Sverigedemokraterna inte förändrats. Det har däremot Moderaterna, Kristdemokraterna och Liberalerna.

Kommentera
Kopiera länk
Dela