Söndag 3 Jul
Stockholm

Åkesson (SD): "Vill på alla sätt stoppa öppnare gränser"

Jimmie Åkesson ställer sig kritisk till den nya migrationslagen som träder i kraft den 20 juli.
Jimmie Åkesson ställer sig kritisk till den nya migrationslagen som träder i kraft den 20 juli. Foto: Janerik Henriksson/TT

Den 20 juli kommer den nya migrationslag som riksdagen klubbade igenom i juni att träda i kraft. Men Jimmie Åkesson (SD), vars parti röstade nej till lagen, är kritisk till lagen och menar att man nu kommer att kämpa för att stoppa öppnare gränser.

Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

I slutet av juni röstades en ny svensk migrationslag igenom i riksdagen. Denna innebär bland annat att alla som söker och får asyl även får tillfälliga uppehållstillstånd och att det blir lättare att som flykting få stanna i Sverige av humanitära skäl.

Vid omröstningen röstade Moderaterna, Sverigedemokraterna, Kristdemokraterna och Liberalerna mot den nya lagen.

Åkesson (SD): "Ett dysfunktionellt land"

I en debattartikel i SvD uppger Jimmie Åkesson (SD) och Jonas Andersson (SD), ledamot i socialförsäkringsutskottet, att regeringens migrationspolitik de senaste åren lett till en "kulturell belastning".

Detta har haft en negativ påverkan på den rådande synen på Sverige utomlands, menar de.

"Den så kallade 'Sverigebilden' utomlands har ändrats från Saltkråke-idyll till bilden av ett dysfunktionellt och farligt land", skriver de.

"Vi vill på alla sätt stoppa öppnare gränser"

Samtidigt menar Åkesson och Andersson att den nya lagen återigen kommer att öka invandringen till Sverige, vilket enligt dem "verkar vara ett självändamål för de rödgröna".

Istället förespråkar de en betydligt mer åtstramad migrationspolitik.

"Hoppet om en bättre integration är helt beroende av en minskad migration, och därför kommer vi att på alla sätt kämpa för att stoppa regeringens planer på öppnare gränser", skriver de vidare.

Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.