Jimmie Åkesson ställer sig kritisk till den nya migrationslagen som träder i kraft den 20 juli.
Jimmie Åkesson ställer sig kritisk till den nya migrationslagen som träder i kraft den 20 juli. - Foto: Janerik Henriksson/TT

Åkesson (SD): "Vill på alla sätt stoppa öppnare gränser"

Den 20 juli kommer den nya migrationslag som riksdagen klubbade igenom i juni att träda i kraft. Men Jimmie Åkesson (SD), vars parti röstade nej till lagen, är kritisk till lagen och menar att man nu kommer att kämpa för att stoppa öppnare gränser.


I slutet av juni röstades en ny svensk migrationslag igenom i riksdagen. Denna innebär bland annat att alla som söker och får asyl även får tillfälliga uppehållstillstånd och att det blir lättare att som flykting få stanna i Sverige av humanitära skäl.

Vid omröstningen röstade Moderaterna, Sverigedemokraterna, Kristdemokraterna och Liberalerna mot den nya lagen.

Åkesson (SD): "Ett dysfunktionellt land"

I en debattartikel i SvD uppger Jimmie Åkesson (SD) och Jonas Andersson (SD), ledamot i socialförsäkringsutskottet, att regeringens migrationspolitik de senaste åren lett till en "kulturell belastning".

Detta har haft en negativ påverkan på den rådande synen på Sverige utomlands, menar de.

"Den så kallade 'Sverigebilden' utomlands har ändrats från Saltkråke-idyll till bilden av ett dysfunktionellt och farligt land", skriver de.

"Vi vill på alla sätt stoppa öppnare gränser"

Samtidigt menar Åkesson och Andersson att den nya lagen återigen kommer att öka invandringen till Sverige, vilket enligt dem "verkar vara ett självändamål för de rödgröna".

Istället förespråkar de en betydligt mer åtstramad migrationspolitik.

"Hoppet om en bättre integration är helt beroende av en minskad migration, och därför kommer vi att på alla sätt kämpa för att stoppa regeringens planer på öppnare gränser", skriver de vidare.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Kvinna dömdes för mord – frias i hovrätten

S: Bevaka unga kriminella dygnet runt

Socialdemokraterna vill satsa 700 miljoner kronor på att punktmarkera ungdomar på väg in i grov kriminalitet.

Trump om Ukraina: Sätt fart, Europa

Varför ger Europa inte mer pengar till Ukraina, frågar USA:s expresident Donald Trump, och Republikanerna sannolika presidentkandidat i höstens val, på sin sociala medieplattform Truth.

Spindel, ostron och rävsvans: Här är de konstigaste föremålen som glömts i taxin

Att unna sig en taxiresa för att komma fram snabbare till destinationen är inte ovanligt. Det som däremot är mer ovanligt är föremålen som glöms kvar i taxin. Uber har listat de mest unika och vanligaste sakerna som lämnats kvar efter resan, både i Sverige och globalt.

Nio års fängelse för grova brott på hotell

Flera personer greps i en uppmärksammad polisrazzia på Skänninge stadshotell i september 2023. En 26-årig man som greps vid tillslaget döms nu för grovt narkotikabrott och människorov till nio års fängelse.

Fem års fängelse – hade 11 ton sprängmedel

Två män döms av Haparanda tingsrätt till fängelse efter att ha förvarat tonvis med sprängmedel utan rätt tillstånd.