Mikael Damberg, Anders Ygeman, Magdalena Andersson eller Ardalan Shekarabi
Mikael Damberg, Anders Ygeman, Magdalena Andersson eller Ardalan Shekarabi - Foto: Christine Olsson/Jonas Ekströmer/Marko Säävälä/TT

Därför vill Ardalan Shekarabi inte ta över efter Stefan Löfven

Ardalan Shekarabi har nämnts i diskussionerna om vem som ska bli S nya partiledare. Men enligt socialförsäkringsministern är det inte aktuellt att ta över efter Stef Löfven.
– Nej det är det inte, säger han.


I sitt sommartal den 22 augusti meddelade Stefan Lövfen oväntat att han avgår som partiledare för sossarna efter tio år på posten och att partiet därmed kommer att ledas av ett nytt ansikte i valrörelsen. 

– Det här beslutet har mognat fram under en tid. Jag har snart varit partiordförande i tio år, statsminister i sju, sa han i sitt tal då.

Magdalena Andersson, Mikael Damberg, Anders Ygeman och Ardalan Shekarabi är de namn som främst nämnts när snacket gått om vem som ska ta över som ny ledare för sossarna.

"Är väldigt nöjd"

Nu har det första raka nejet kommit. Det är Shekarabi som inte är intresserad, eftersom han vill fortsätta sitt arbete som socialförsäkringsminister. 

– Jag är väldigt nöjd och stolt över att ha det här uppdraget, jag ser inget roligare uppdrag än att slåss för högre pensioner och bättre sjukförsäkring, säger han till SVT Nyheter.

Lena Rådström lämnar rollen som partisekreterare för S, men inte heller den posten ärr intressant enligt Shekarabi. 

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!