Ebba Busch och pensionären Esbjörn har enats om en förlikning. - Foto: Jonas Ekströmer/TT och Henrik Montgomery/TT

Klart: Ingen rättegång – Ebba Busch flyttar in i Esbjörns hus

Om två veckor skulle KD-ledaren och Esbjörn, 82, mötas i rätten efter den omtalade hustvisten. Men nu har de enats om en förlikning och Ebba Busch ska stå som ny ägare, skriver Expressen.


Närmare ett och ett halvt år har gått sedan Ebba Busch (KD), tillsammans med en väninna som enda utomstående vittne, skrev på kontraktet om att köpa 82-årige Esbjörns släktgård utanför Uppsala för 3,9 miljoner kronor.

Det blev starten på en omtalad och uppmärksammad hustvist, kantad av anmälningar om förtal och senast ett erbjudande om miljonbelopp för att KD-ledaren skulle släppa huset i Uppsala. Allt skulle avgöras i Uppsala tingsrätt om två veckor.

Ebba Busch vinner hustvisten

Men nu har parterna enats om en förlikning – och det blir Busch som flyttar in i huset.

”Esbjörn och Ebba Busch har i dag som ovan träffat en överenskommelse som skall stadsfästas i dom”, står det ordagrant i en handling som Expressen tagit del av.

Förlikningen innebär att Ebba Busch har ”bättre rätt” till fastigheten. Esbjörn ska nu överlämna det köpebrev så att hon kan söka lagfart för fastigheten.

/
/
Senaste nytt

Två döda i krock utanför Norrköping

Sri Lanka betalar oljeskuld med te

Det ekonomiskt krisdrabbade Sri Lanka har exporterat te värt 20 miljoner dollar till Iran för att delvis återbetala sina oljeskulder på 251 miljoner dollar, motsvarande omkring 2,6 miljarder kronor, enligt landets regering.

Sjukhus missade att slå larm – patient dog

Akuten på ett sjukhus i Hälsingland utlöste inte traumalarm när en svårt skadad person kom in med ambulans. Patienten fick intensivvård, men avled dagen efter.

Många nya bilar har dåligt krockskydd

Många nya bilar ute i handeln når inte upp till fem stjärnor i Folksams sammanställning av bilmodellernas krockskydd. Trafiksäkerhetsforskaren Anders Ydenius säger att säkerhetsbristerna ökar risken för medicinsk invaliditet vid en olycka.

Hizbollah avfyrar raketer efter Israelattack

1 timme sedan
Den islamistiska extremistgruppen Hizbollah i Libanon avfyrade raketer mot Israel på onsdagen som svar på en israelisk flygräd då en kvinna och ett barn dödades.

Polisen i Åre rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"Polisen får in en anmälan om en viltolycka på E14 mellan Strand och Uppland.", skriver polisen på sin hemsida.