Magdalena Andersson och Nooshi Dadgostar.
Förhandlingarna mellan V och S verkar inte vara över på lång vägar. - Foto: Anders Wiklund/TT och Björn Larsson Rosvall/TT

Uppgifter: Socialdemokraterna och Vänsterpartiet inte överens

Under tisdagen klockan 10 är det planerat att Magdalena Andersson (S) ska lämna ett besked till talmannen. Men på morgonen har V och S fortfarande inte kommit överens, enligt Ekot.


Förra veckan stod det klart att Socialdemokraternas nya partiledare Magdalena Andersson får i uppdrag av talmannen Andreas Norlén att bilda regering. 

På tisdagen klockan 10.00 ska Magdalena Andersson (S) återkoppla till talmannen. Inför mötet har S-ledaren fört samtal med Nooshi Dadgostar och Vänsterpartiet – som hon är beroende av för att kunna bli Sveriges nästa statsminister.

Andersson kommer troligen be om mer tid

Stämningen mellan partierna under förhandlingarna uppgavs till en början som god, men på måndagen inkom uppgifter att det gått lite trögare. Två timmar mötet med Norlén innan har V och S fortfarande inte kommit överens, enligt Ekot.

Eftersom förhandlingarna fortsatt tycks pågå mellan partierna väntas Magdalena Andersson begära mer tid från talmannen under tisdagen.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!