C är beredda att rösta fram Andersson igen.
C är beredda att rösta fram Andersson igen. - Foto: Pontus Lundahl/TT & Erik Simander/TT.

C beredda att släppa fram Andersson som statsminister igen

Magdalena Andersson har, sju timmar efter att hon blev vald, begärt att bli entledigad som statsminister. C-ledaren Annie Lööf skriver på Twitter att partiet är beredda att släppa fram för Andersson i en ny omröstning.


Efter att Miljöpartiet meddelat att de lämnar regeringen berättade Magdalena Andersson (S) att hon, sju timmar efter att hon blev vald, har begärt att bli entledigad som statsminister. 

Annie Lööf (C) skriver på Twitter att partiet är beredda att rösta fram Andersson som statsminister om det blir en ny omröstning. 

"Magdalena Andersson står för sitt ord att leverera på den överenskommelse vi har slutit och Centerpartiet kommer släppa fram henne som statsminister. Vi ser nu till, ännu en gång, att Sverige kan få en regering som inte är beroende av SD", skriver C-ledaren på Twitter. 

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Fem häktade för grova kreditbedrägerier

Attack mot militärbas i Irak

1 timme sedan
En person dödades och flera skadades i en attack från luften mot en militärbas i södra Irak vid midnatt fredag, enligt källor i det irakiska inrikesministeriet och militären.

Åstorp: Polisen rapporterar om rattfylleri

igår 23:01
"Misstänkt rattfylleri på Rv 21.", skriver polisen på sin hemsida.

Då kan bitcoinutbudet halveras

igår 22:46
Det har spekulerats vilt om när den kommer – utbudshalveringen av kryptovalutan bitcoin. Någon gång under veckan har varit riktmärket, en vecka som nu börjar närma sig sitt slut.

Polisen rapporterar om brand, Nacka

igår 22:46
"Bilbrand i Fisksätra.", skriver polisen på sin hemsida.

Teknikbolagen sänkte Wall Street

igår 22:12
Teknikbolagen agerade sänke när Wall Street avslutade handelsveckan i moll. Nasdaqs kompositindex backade över 2 procent.