Lördag 27 Nov
Stockholm

Beskedet: Magdalena Andersson prövas igen som statsminister

På torsdagen höll talmannen Andreas Norlén pressträff.
På torsdagen höll talmannen Andreas Norlén pressträff. Foto: Jessica Gow/TT och Pontus Lundahl/TT

Vid en pressträff på torsdagen meddelade talmannen Andreas Norlén att han ännu en gång nominerar Magdalena Andersson (S) som statsminister. En ny statsministeromröstning kommer att hållas i riksdagen på måndag.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Under onsdagen blev Magdalena Andersson (S) Sveriges första statsminister – men sju timmar senare blev hon entledigad på egen begäran.

Detta efter att Moderaternas, Kristdemokraternas och Sverigedemokraternas budgetförslag röstats igenom och Miljöpartiet valt att lämna regeringen i protest.

Talmannen: Magdalena Andersson nomineras igen

På en pressträff under torsdagseftermiddagen meddelade talmannen Andreas Norlén att han fört samtal med samtliga partiledare och valt att nominera Magdalena Andersson på nytt. 

Talmannen beklagade samtidigt gårdagens politiska skeenden och uppgav att han inte haft vetskap om att MP hade kunnat tänkas lämna regeringen.

– Jag hoppas och tror att skadorna kan bli begränsade, då vi kommer kunna hantera detta skyndsamt. Den snabba hantering som jag nu ser framför mig hoppas jag kan läka de långsiktiga skadorna, säger Norlén.

Den nya statsministeromröstningen kommer att hållas i riksdagen på måndagen den 29 november.

Kommentera
Kopiera länk
Dela