Hanif Bali (M) lämnar riksdagspolitiken.
Hanif Bali (M) lämnar riksdagspolitiken. - Foto: Emma-Sofia Olsson/SvD/TT och Tomas Oneborg/SvD/TT

Hanif Bali (M) om tiden efter anklagelserna: "Blev nerslagen"

Under hösten tog M-ledamoten Hanif Bali beslutet att lämna politiken efter att ha anklagats för olämpligt beteende mot en minderårig flicka. Detta trots att förundersökningen mot honom lades ner.
– Jag blev nerslagen på knockout, berättar Hanif Bali för Expressen.


Det var i september som riksdagsledamoten Hanif Bali (M) trädde fram som den utpekade moderatpolitikern som anklagats för olämpligt beteende mot en minderårig flicka.

I ett inlägg på Facebook nekade han till anklagelsen.

"Jag har gott om bevis som visar att jag är oskyldig till det jag anklagats för och att detta snarare rör sig om en komplott av meningsmotståndare där en ung person fått agera som bricka i spelet", skrev han då.

Händelsen polisanmäldes, men förundersökningen om utnyttjande av barn för sexuell posering lades ner. Läs mer om det här.

Hanif Bali (M) meddelade sin avgång

I slutet av oktober meddelade Hanif Bali att han kommer att kandidera i nästa års riksdagsval. 

"Är väldigt taggad för detta nya kapitel i mitt liv och trots att jag inte stänger möjligheten till att någon dag gå tillbaka till rikspolitiken blir det nu en möjlighet att utan riksdagsuppdragets bojor kunna opinionsbilda fritt", skrev han då i ett Facebookinlägg. 

Orden i nya boken: "Hittar mina pungkulor"

Men innan han meddelade sin avgång, och innan förundersökningen mot honom lades ner, hade Hanif Bali gått mot partiets skarpa uppmaning om att lämna sitt riksdagsuppdrag.

Hanif Bali. Foto: Emma-Sofia Olsson/SvD/TT

Istället delade han sin version i sociala medier.

”Varför? Jo, för att någonstans där hittar jag mina pungkulor och jag vet att det är ett dåligt ordval i sammanhanget men… Jag är oskyldig och just där och då är jag inte så sugen på att vara kvar i partiet kan jag säga”, skriver Bali i sin nya bok "Mina nio liv", rapporterar Expressen.

"Blev nerslagen på knockout"

Samtidigt beskriver Hanif Bali för Expressen hur han, av det egna partiet, "blev nerslagen på knockout".

–Men som tur är har jag människor omkring mig som fick mig att förstå att ge upp skulle vara den största skadan jag någonsin åsamkat mig själv, säger han till tidningen och fortsätter:

– Och då har jag ändå lyckats skapa mig ett rykte som rysk spion, ett hot mot demokratin och det offentliga samtalets förgörare.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Israel går tillbaka till förhandlingsbordet

Inflationen i USA på väntad nivå

Kärninflationen i USA i februari – där prisökningarna på energi och livsmedel räknas bort – uppgick till 2,8 procent i årstakt, vilket låg i linje med förväntningarna.

Ukrainas arméchef: De har mycket mer än oss

1 timme sedan
Ryssland har ett klart övertag i kriget, enligt Ukrainas nye arméchef Oleksandr Syrskyj. Invasionsstyrkorna har flera gånger mer ammunition än vad ukrainarna har.

Tv-kocken hyllas av Nyhetsmorgon-kollegorna: "Finast och coolast av alla"

1 timme sedan
För några dagar sedan opererade tv-kocken Erik Videgård från Nyhetsmorgon sin käke. På Instagram berättar han att han fått mycket kommentarer om sitt utseende genom åren, men följarna hyllar honom.

Polisen i Svenljunga rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"På länsväg 1566 sydost om Håcksvik har en bilist och en motorcyklist kolliderat.", skriver polisen på sin hemsida.

Polens president stoppar dagen efter-piller

1 timme sedan
Polens president Andrzej Duda använder sitt veto för att sätta stopp för regeringens planer på att lätta på restriktionerna mot receptfria akuta p-piller.