Vilka teknikaktier kommer gå bäst under 2024?
Vilka teknikaktier kommer gå bäst under 2024? - Foto: Unsplash / Henrik Montgomery/TT

Experten: Här är teknikaktierna du borde köpa nu

Vill du investera i teknikbranschen? Experten Marcus Hernhag tipsar om vilka teknikaktier som är värda att satsa på just nu.


Att investera på aktiemarknaden är både riskfyllt och utmanande – men med lite tur och kunskap kan det även vara lukrativt.

En sektor som är populär hos många svenska investerare idag är teknikbranschen. Men vilka teknikföretag ska man investera i egentligen? Aktieexperten Marcus Hernhag har svaret.

Läs mer: Så många svenska jobb kan ersättas helt av AI

Två teknikaktier med potential: "Blir bra på sikt"

I en intervju med Expressen avslöjar nämligen Marcus vilka aktier han tror kan växa under det kommande året. Förutom det populära investmentbolaget Investor, pekar han ut två teknikföretag som kan vara värda att investera i just nu: teknikkoncernen Lagercrantz och IT-konsultbolaget Ework.

– Investor A och Lagercrantz är två nya aktier jag köpt eller ökat i under hösten 2023. Det ger mer industri, och med rätt fokus där samt god historik tror jag både investmentbolaget Investor och det betydligt mindre men snabbväxande Lagercrantz blir bra på sikt. Även IT-konsulter som Ework borde komma tillbaka tids nog, säger Marcus Hernhag till tidningen.

Läs mer: Så kan du tjäna pengar på AI – nya funktionen

Bästa teknikaktierna de senaste fem åren

Att teknikbranschen kan vara lukrativ att investera i är ingen nyhet. De senaste fem åren finns det nämligen flera teknikaktier som ökat med mer än tusen procent. Här är de fem teknikaktier med bäst kursutveckling sedan början på 2019:

  1. Nvidia: 1 407 % (USA, 1205 miljarder USD)
  2. Tesla: 1 085 % (USA, 800 miljarder USD)
  3. Evolution: 1 075 % (Sverige, 258 miljarder SEK)
  4. Fortnox: 840 % (Sverige, 36 miljarder SEK)
  5. AMD: 725 % (USA, 225 miljarder USD)

Källa: Börskollen.

Läs mer: Så känner du igen fejkade AI-bilder – tecknen många missar

Läs mer: Experten svarar: Så mycket pengar bör du ha på sparkontot

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!