Hur populär kommer din nästa bild bli i sociala medier?
Hur populär kommer din nästa bild bli i sociala medier? - Foto: Faksimil http://popularity.csail.mit.edu/ / TT

Hur många likes kommer din bild få?

Nu finns det ett verktyg som kan förutspå om din bild kommer få många likes eller inte i sociala medier.


Väldigt like:ad selfie

Nyheter24 har tidigare skrivit om föräldrarna som härmade sin sons Instagrambild och det blev genast supersuccé.  

Har du någonsin undrat varför din bild inte får några likes i sociala medier? Kanske för att den föreställer ett köksredskap eller en golfbil, i alla fall om man ska tro Aditya Khosla.

Han är student vid MIT, ett amerikanskt universitet, och har tagit fram en matematisk algoritm som kan förutspå om din bild kommer bli gillad eller inte.

Khosala har nu gjort algoritmen till ett verktyg som vem som helst kan använda. Man laddar upp bilden på sajten som han utvecklat, och får därefter en uppskattad siffra på hur populär bilden väntas bli på en tiogradig skala, skriver Appguiden.se

Välj rosa och gult

När du laddar upp bilden är det inte bara motivet det tas hänsyn till, utan också användningen av taggar, antalet följare samt bildtexten. 

Khsola menar också att färgvalet är viktigt. Vill du ha många likes är till exempel färgerna rosa och gult att föredra framför grönt. 

Sex lockar

De bilder som får flest likes är selfies, alltså bilder på personer samt bilder som på något sätt anspelar på sex. Till exempel lockar korta kjolar och andra "avslöjande" plagg oss till like-knappen, skriver Appguiden.se.

Hur många likes kommer din nästa bild på? Testa att ladda upp din bild här och få svaret!

/
/
/
/
MIT
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!