Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Facebook börjar varna för satirsajter

- 18/08/2014, 14:46 -
Beatrice Ask gick på en Daily Currant-nit.
1 av 2

Beatrice Ask gick på en Daily Currant-nit.

Ministern hånades i sociala medier.
2 av 2

Ministern hånades i sociala medier.

Grattis Beatrice Ask! Nu blir det svårare att vara lättlurad.

Att navigera i Facebook-djungeln kan vara svårt. Till och med för väldigt bildade personer, som exempelvis Sveriges justitieminister, kan det vara svårt att skilja på satir och sanning.

Ändå älskar vi att vältra oss i andras misslyckanden när vi lyckas gripa en uppenbart falsk delning på bar gärning. Nu kan Facebook sätta stopp för den lyckan, genom en satir-markering. 

Facebook: "Den irriterande snubben som förklarar skämtet"

Enligt sajten Daily Dot har Facebook under den senaste månaden testat en satir-markering för välkända satirsajter så som The Onion. Markeringen dyker upp i det relaterade materialet under "huvudnyheten". 

Daily Dots skribent är inte nöjd med Facebooks beslut och kallar sociala medie-jätten för "den irriterande snubben som förklarar skämtet alldeles för mycket".

Beatrice Asks cannabismiss

Och visst är det kul att skratta åt politiker andra högprofilerade personer som trampar snett i sociala medier – som Beatrice Ask. Hon både hitlerhånades och blev en världsnyhet.

Samtidigt är det kanske bra att stävja en potentiell mytbildning ibland.

Eller vad tycker du? Besvara pollen nedan!