Din laddare kan ge dig el-chocker
Din laddare kan ge dig el-chocker - Foto: fakismil/TT

Apple återkallar laddare – kan ge elchocker

Laddaren används i hela Europa och har sålts mellan 2003 och 2015.


Apple återkallar adapter till laddare, orsaken är att den kan ge elstötar, skriver brittiska Metro. Adaptern till laddaren används i hela Europa och har sålts mellan 2003 och 2015, den finns även med i Apple World Travel Adapter kit.

Det gäller adapter till Mac-datorer, iPhones, iPads och iPods – de som har två stift-kontakt.

Orsaken är att adepterna lätt kan gå sönder och utför då en stor risk för elektriska stötar vid beröring, skriver brittiska Metro.

/
/
Mac
/
/
/
Senaste nytt

Sveriges ambassadör till Navalnyjs begravning

Svenskarna som har chans på toppjobbet i Bryssel

Stefan Löfven eller Magdalena Andersson som rådsordförande i EU? Det är inte omöjligt när EU:s socialdemokrater grubblar över vem som ska få "deras" toppjobb i Bryssel.

Nya EU-miljoner till FN:s Palestinastöd

EU-kommissionen öppnar för mer än en halv miljard kronor i stöd till FN:s Palestinaorgan UNRWA. Pengarna ska skickas redan nästa vecka.

Musk stämmer Open AI – för mycket vinstfokus

Elon Musk stämmer Open AI och dess vd Sam Altman. Open AI – en pionjär inom artificiell intelligens – har agerat i strid med sina stadgar genom att fokusera för mycket på att göra vinster, enligt världens rikaste man.

Kundernas kritikstorm mot Kellogg's: "Dystopiskt"

Ett uttalande från flingjätten Kellogg's vd har fått folk att reagera starkt. Anledningen? Han tycker att frukostflingor kan ätas som middag hos dem som behöver spara pengar.

Betalningskungen: Klarnas vd får miljonlyft – trots miljardförlusten

De senaste två årens miljardförluster hindrade inte Klarnas vd från att höja lönen för sig själv och de andra i ledningsgruppen med rekordbelopp. Så här många miljoner tjänar de efter rekordhöjningen på 70 procent.