- Foto: Tom Jerry Boman

Här är bilderna från Apples nya superbutik i Stockholm

Den har beskrivits som coolare är motsvarigheterna i London och New York. I dag presenterade Apple planerna för sin superbutik i Stockholm.


I dag visade Apple upp planerna för sin första flaggskeppsbutik i Norden. Butiken, som planeras vara klar inom två år, är tänkt att ligga på ett oslagbart turistläge i Kungsträdgården i Stockholm, på samma plats där krogen TGI Fridays ligger i dag.

Bildkälla: Christian Ploog/Nyheter24

– Stenväggarna runt butiken är tänkt att reflektera byggnaderna runt om, sa Wendy Beckman, chef för Apples detaljhandel i Europa, under presentationen.

Enligt Apple är byggnaden tänkt att blir "ett landmärke för staden", och den ska utformas för att "skapa en sömlös övergång mellan Kungsträdgården och Apple".

Bildkälla: Apple

Butiken kommer även ha ett kafé med uteservering. Området utanför butiken kommer att vara öppen dygnet runt, enligt planerna.

Apple ville i dag inte svara på några enskilda frågor om planerna. Nyheter24 fick därför inte chans att fråga om till exempel hur mycket platsen i Kungsträdgården kostade att köpa, hur långt diskussionerna har kommit med Stockholms stadshus om att faktiskt få igenom projektet, eller om denna utställning är en slags lobbykampanj för att få stadsbyggnadskontoret i Stockholm att lättare låta Apple bygga sin nya butik.

I dag har Apple 112 butiker i Europa och 474 stycken internationellt.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Är du rädd att Apple-butiken förstör stadsbilden?
Tack för din röst!