Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Här är bilderna från Apples nya superbutik i Stockholm

- 19/02/2016, 11:25 -

Den har beskrivits som coolare är motsvarigheterna i London och New York. I dag presenterade Apple planerna för sin superbutik i Stockholm.

I dag visade Apple upp planerna för sin första flaggskeppsbutik i Norden. Butiken, som planeras vara klar inom två år, är tänkt att ligga på ett oslagbart turistläge i Kungsträdgården i Stockholm, på samma plats där krogen TGI Fridays ligger i dag.

Bildkälla: Christian Ploog/Nyheter24

– Stenväggarna runt butiken är tänkt att reflektera byggnaderna runt om, sa Wendy Beckman, chef för Apples detaljhandel i Europa, under presentationen.

Enligt Apple är byggnaden tänkt att blir "ett landmärke för staden", och den ska utformas för att "skapa en sömlös övergång mellan Kungsträdgården och Apple".

Bildkälla: Apple

Butiken kommer även ha ett kafé med uteservering. Området utanför butiken kommer att vara öppen dygnet runt, enligt planerna.

Apple ville i dag inte svara på några enskilda frågor om planerna. Nyheter24 fick därför inte chans att fråga om till exempel hur mycket platsen i Kungsträdgården kostade att köpa, hur långt diskussionerna har kommit med Stockholms stadshus om att faktiskt få igenom projektet, eller om denna utställning är en slags lobbykampanj för att få stadsbyggnadskontoret i Stockholm att lättare låta Apple bygga sin nya butik.

I dag har Apple 112 butiker i Europa och 474 stycken internationellt.

Är du rädd att Apple-butiken förstör stadsbilden?