Sluta göra de här sakerna när du ska ladda din iPhone

- 22/07/2016, 21:45 -
Vissa saker är bra att tänka på när du laddar din iPhone.
1 av 3

Vissa saker är bra att tänka på när du laddar din iPhone.

TT

Som att till exempel inte låta den ladda till hundra procent.
2 av 3

Som att till exempel inte låta den ladda till hundra procent.

TT NYHETSBYRÅN

Eller att det kan vara smart att ta av skalet från iPhonen när du laddar den.
3 av 3

Eller att det kan vara smart att ta av skalet från iPhonen när du laddar den.

NTB scanpix

Det finns många myter när det kommer till hur man egentligen ska ladda en iPhone på rätt sätt. Men här är tre saker du absolut bör tänka på i framtiden.

Är du trött på att din iPhone laddar ur snabbt? Om så är fallet så har vi några tips till dig som kan göra att batteritiden på din telefon håller längre.

Och det är inte bara bra för din telefon på kort sikt, utan det är faktiskt bra för telefonen i det långa loppet också.

Det är faktiskt en myt att man ska låta telefonen ladda ur helt och sen ladda tills batteriet är fulladdat. För att ladda telefonen länge, som till exempel när man låter den ligga på nattduksbordet hela natten, kan faktiskt vara skadligt för litiumbatteriet.

Battery University förklarar att batterier kan uppleva stress, precis som människor, när det får mycket att göra. Laddar man iPhonen under en lång period slits batteriets uthållighet ut. Så ta alltid ur laddaren när den laddat till hundra procent, skriver Independent.

Något som du också kan undvika är att ladda telefonen tills den är fulladdad, alltså hundra procent. Anledningen till detta är att när man gör det så tar det mycket på batteriets krafter vilket i det lång loppet gör det sämre.

Den sista saken du ska tänka på när du laddar din iPhone är att ta av fodralet på din telefon. Varför? Jo, för när du laddar en iPhone med vissa skal så kan värmen isoleras i telefonen. Därför är det smart att ta av det så batteriet får svala. Det leder också till ett längre liv för batteriet, skriver Independent.

Så, det är tipsen för hur du ska ladda din älskade iPhone på bästa sätt. Tänk en extra gång när du låter iPhonen ligga och ladda hela natten.