Här är Instagrams nya förändring från i dag – blir precis som Snapchat

Publicerades: 2 Aug 2016, 18:16, Uppdaterades: 2 Aug 2016, 21:29

Instagram har i dag släppt en ny uppdatering som kommer förändra hur vi använder Instagram totalt.


I dag släpper Instagram, helt oväntat, uppdateringen Instagram Stories, som i praktiken innebär att Instagram blir nästan exakt som Snapchat.

Du kanske redan har sett slideshowen med runda bilder av dina vänner överst i appfönstret? Då vet du redan vad det här handlar om. Det är alltså dina vänners Instagram Stories som visas där. Och om de har en färgglad rund ring runt sin profilbild så innebär det att det finns ett nytt Instagram Stories-inlägg att visa.


Allt du postar till Instagram Stories kommer bara finnas där i 24 timmar och sedan försvinna, enligt företaget själva behöver du nu alltså inte oroa dig för att "överposta".

I Instagram Stories finns dessutom möjligheten att lägga till både figurer, text och även rita på bilderna (precis som i Snapchat alltså).

Bildkälla: Instagram

Genom att klicka på skärmen hoppar du fram och tillbaka i någons Stories och dra du med fingret hoppar du till nästa persons Stories. Skillnaden mot Snapchat är att i Instagram Stories kan du titta på varje persons inlägg så länge du vill, det finns ingen tidsbegränsning.

Om du vill kommentera något så klickar du på skärmen för att kunna skicka ett privat meddelande via Instagram Direct. Det finns inga offentliga kommenterar på Instagram Stories.

Bildkälla: Instagram

Dina Stories kommer följa de sekretess-inställningar du gjort för din profil, men du kommer också ha möjlighet att välja att inte visa vissa inlägg för särskilda personer, vilket ju är toppen om du har någon du inte vill dela vissa saker med.


Du kommer också kunna se vem av dina följare som sett dina Stories. För att se det drar du uppåt med fingret när du är inne på din egen Stories. Du kommer också ha möjlighet att välja specifika bitar ur din story och lägga ut på ditt "vanliga" Instagram-konto.

Nyheter24 har tidigare skrivit om en annan stor förändring som Instagram planerar.

/
/
/
/
Relaterat
Kommer du använda Instagram Stories?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Man stoppades med 4 200 liter öl i tullen: "Köpte så mycket som han kunde lasta på släpet"

Kraftig brand på soptipp – 15 brandbilar på platsen: "Hot om spridning"

Det brinner i en sophög och 15 brandbilar är på plats vid Hagby återvinningscentral i Täby, norr om Stockholm.

Olof K Gustafsson fick frågan om sitt mest kriminella möte – pekar ut oväntade kändisen

Olof K Gustafsson är svensken som påstår sig vara vd för knarkkungen Pablo Escobars familjeföretag, och hans karriär har väckt många frågetecken. Mene vem är egentligen den mest kända kriminella han har träffat?

Man till sjukhus med ambulanshelikopter efter trafikolycka – stora trafikstörningar

En man i 80-årsåldern skadades allvarligt i en trafikolycka på riksväg 40 i närheten av Ulricehamnstunneln, skriver Göteborgs-Posten.

Polisen i Härryda rapporterar om brand

"Räddningstjänst och polis har larmats till Stenåkersgatan i Landvetter med anledning av brand i en lägenhet.", skriver polisen på sin hemsida.

Polisen i Lund rapporterar om bråk

"Bråk på Bankgatan.", skriver polisen på sin hemsida.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.