Gör er redo för nya iPhone X.
Gör er redo för nya iPhone X. - Foto: TT

Nu kan du beställa iPhone X – då kraschade Apple Store

Den 27 oktober öppnar möjligheten att beställa sin nya iPhone X, men Apple har en del problem.


Nyheter24 har tidigare skrivit om att vi här i Sverige kanske blir tvungna att vänta ett tag på iPhone X. Anledningen tros vara rykten om problem i tillverkningen.

TT

Nu på fredagen så började det enligt planen att beställa telefonen inför release i Sverige den 3 november. 

Men många verkar riktigt, riktigt sugna på telefonen. Så pass mycket att Apple Store kraschade – och låg nere inför släppet, skriver Mac World. Troligtvis får vi också vänta längre än väntat på nya telefonen – ungefär 2–3 veckor för silver-modellen och 4–5 veckor för den rymdgrå modellen.

En källa som Nyheter24 har pratat med säger att trycket är stort även i Sverige och att flera framtida iPhone X-ägare hört av sig och vill beställa.

Och troligtvis kommer det gå bra att få sin telefon inom den närmsta framtiden.

– Det senaste från Apple är det som blev sagt i och med presentationen i september. Någon mer uppdaterad information rörande releasedatumet har vi inte än, sa Andreas Rødland, presskontakt vid Apple Sverige, till Nyheter24 tidigare i oktober.

TV: Apples viktigaste nyhet på tio år – här är allt du behöver veta om iPhone X

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Ska du beställa en iPhone X?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Leif GW Persson kritisk mot Nytorgsmannens frigivning: "Problematiskt"

Hjälp! Nordnets hopplösa pensionsfond kostar mig tusenlappar

Även en ekonomiredaktör kan gå på en blåsning. Nyheter24:s Bilbo Göransson ser över sin gamla tjänstepension från Nordnet – och fem frågetecken gör honom orolig för att han kommer bli en utsvulten fattigpensionär. Här listar vi alla konstigheter i nätbankens så kallade pensionslösning – och en drastisk åtgärd.

En häktad för mord i Uppsala i september

En person har häktats av Uppsala tingsrätt på sannolika skäl misstänkt för medhjälp till mord i Uppsala i september i fjol.

Statsministern kallas till KU om Tidölöner

Statsminister Ulf Kristersson (M) och flera av hans regeringskollegor kallas till KU i vår. De ska frågas ut om allt från elstöd till Tidölöner i Regeringskansliet.

Ryska kryptoaffärer utreds i väst

USA och Storbritannien utreder misstänkta kryptotransaktioner där värden på motsvarande 210 miljarder kronor gått via en rysk plattform, rapporterar Bloomberg med hänvisning till källor.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Ronneby

"Flera personbilar i olycka, Ronneby.", skriver polisen på sin hemsida.