Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

iPhone har en skrämmande bild-funktion som du nog inte känner till

1 av 3

Pixabay/Nyheter24

Klicka på det lilla förstoringsglaset högst upp i högra hörnet och sök på något. Förslagsvis bh eller behå.
2 av 3

Klicka på det lilla förstoringsglaset högst upp i högra hörnet och sök på något. Förslagsvis bh eller behå.

Nyheter24

Då dyker det upp en hel del avklädda bilder........
3 av 3

Då dyker det upp en hel del avklädda bilder........

Nyheter24

Nyheter | 01/11/2017 11:35

Kom igen nu – erkänn. Alla har vi våra hemliga nudepics på mobilen. Men visste du att din iPhone samlar dem i en ~hemlig~ mapp?

Okej. Vi har kommit så pass långt att i princip allt är möjligt med en smartphone. Men det kanske kommer med ett par nackdelar.

För i ärlighetens namn har nog inte alla som har en iPhone märkt av den här sjukt obehagliga funktion. Det är nämligen så att din Apple-produkt vet allt om dina bilder.

Och då menar vi A L L T.

Gå till din iPhones Bilder-app på en gång så kommer du förstå vad vi menar. Klicka sen på förstoringsglaset längst upp till vänster bredvid "ändra"-knappen.

Där kan du söka efter allt möjligt. Från något så oskuldsfullt som "skateboard" eller "katt":

Till något lite... mer vågat. "Kalsong" finns inte, men du kan söka efter "badrum", "bh" eller liknande och få upp resultat som är tagna på eller i stället som är nämnt... 

Vi testade, och ja – det funkar.

Nyheter24

Med andra ord så har din iPhone full koll på alla... vågade avklädda selfies du tagit. Så frågan är: är det här positivt eller negativt? 

Vad tycker du?

Om du är iPhone-ägare (och har nakenbilder på telefonen) borde du också veta att den väldigt lätt kan hackas. Men du kan stoppa det, genom att hålla koll på om den här rutan dyker upp. 

Missa inte heller att du kan spela in exakt allt som händer på din iPhone-skärm – så här gör du: