Tips inför teoriprovet innan körkortet
Vill du ta körkort? Verkar det svårt att både lära dig att manövra bilen och klara teorin? Då bör du ladda ner de här fem apparna som hjälper dig att ta ditt körkort. - Foto: Pixabay/Publicdomainpicture/TT/Montage

5 appar du måste ha för att klara körkortet

Har du bestämt dig för att ta körkort men tycker att det är tråkigt att läsa körkortsboken? I så fall borde du istället satsa på någon av alla körkortsappar som finns på marknaden. Här är fem appar du måste ha för att klara körkortet.


Drömmer du om att ta körkort? Kanske har du redan bestämt dig för att ta det innan året är slut men sen insett att det verkar svårare än du tidigare trott? Då borde du kolla in de här fem apparna som du måste ha för att klara körkortet.

1. Ta körkort

Appen "Ta körkort" kan bli din smartaste investeringen inför teoriprovet och uppkörningen. Med över 1000 teorifrågor samt hela teoriboken som både text och ljud i en enda app har du allt som du behöver för att enkelt ta ditt körkort. 

Appen är dock inte gratis utan kostar 199 kronor vilket dock får ses som relativt billigt med tanke på friheten som ett körkort kan innebära. Du hittar appen här!

2. Övningskör

Har du haft svårt att förstå vad din handledare försöker att förmedla när hen säger att du ska gör en u-sväng eller fickparkera? Då borde du kolla in appen Övningskör. För även om appen egentligen är framtagen för handledare så kan den fortfarande vara väldigt användbar för dig som ska ta körkort. Detta eftersom den steg för steg förklarar hur du ska agera i olika situation samt vad din handledaren kommer kolla på. 

Appen är gratis men för att få tillgång till allt material måste du köpa premium för 199 kronor Appen hittar du här!

Det är viktigt att verkligen öva för att klara körkortet. Bildkälla: Fredrik Sandberg/TT

3. ikörkort

Har du panik inför det stundande teoriprovet? Då kanske appen ikörkort blir din räddning. Med sin avancerade databas på över 1300 körkortsfrågor så sorterar appen bort de frågor som du redan har besvarat. 

Utöver detta så får du även avancerad provstatistik som visar din utvecklingskurva samt ger dig tips på vad du behöver öva mer på. Priset då? 179 kronor.  Vill du ladda ikörkort så gör du det här!

4. Vägmärkesspelet

Tycker du att det är omöjligt att motivera dig själv när det kommer till att lära dig vad alla vägmärken betyder? Det allra bästa du kan göra då är att försöka göra det svåra och tråkiga lite mindre allvarligt. Något som appen Vägmärkesspelet gör med just vägmärkesfrågor. 

Spelet går ut på att du får fyra alternativ och så ska du gissa vilket vägmärke som efterfrågas, svarar du fel så åker du ut. Det allra bästa? Appen är helt gratis. Vill du ladda ner Vägmärkesspelet så hittar du det här!

5. Körkort Nu

Är du fortfarande inte övertygad att någon av apparna ovan är något för dig? Då kanske appen Körkort Nu kommer som en blixt från klar himmel. I appen får du nämligen tillgång till hela teoriboken, ett stort antal teorifrågor samt vägmärkesfrågor. 

Det vill säga allt som du behöver för att äntligen lyckas att ta det där körkortet. Nackdelen? Du måste betala 139 kronor för att få tillgång till hela versionen. Vill du ladda ner appen så hittar du den här!

Du kanske även är intresserad av de här artiklarna: 

Färre lyckas med uppkörningen - den här staden är sämst i Sverige

Nu ska det bli svårare att ta körkort - så ändras teoriprovet

Därför ändras körkortsutbildningen - och så kan det komma att bli

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
App
Relaterat
Har du testat någon av apparna?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Kidnappning av kvinnliga studenter i Nigeria

Sköldpadda promenerade på E4 i Södertälje

1 timme sedan
En polispatrull från Södertälje har hittat en sköldpadda på E4 i Södertälje, skriver polisen på sin hemsida.

Polisen i Örnsköldsvik rapporterar om våldtäkt

1 timme sedan
"Örnsköldsvik, man anhållen misstänkt för våldtäkt.", skriver polisen på sin hemsida.

Slovakiens Orbán – huvudvärk för EU och Ukraina

2 timmar sedan
Mordet på en journalist – som grävde i korruption bland högt uppsatta politiker – ledde till att Robert Fico tvingades avgå. Nu väntas han återigen bli Slovakiens premiärminister – med vallöftet att sluta stödja Ukraina militärt.

Källa: Rwandier gripen i folkmordsfall

2 timmar sedan
Frankrike har gripit en tidigare regional prefekt i Rwanda med anledning av folkmordet i landet 1994, uppger en källa för nyhetsbyrån AFP.

"Omöjligt stoppa export till Ryssland"

2 timmar sedan
Svensk handel med Rysslands närområde väcker allvarliga misstankar om försök att kringgå sanktionerna. Men exporten är svår att stoppa – om inte hårdare tag sätts in, säger experten Tom Keatinge.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.