Torsdag 2 Dec
Stockholm

Här är allt om de två nya Harry Potter-spelen till din mobil

Daniel Radcliffe
2018 kommer bli ett riktigt Harry Potter-år!. Foto: TT/Jam City

Både "Harry Potter: Hogwarts mystery" och "Harry Potter: Wizards unite" släpps 2018. Här är allt du behöver veta om de två spelen till Android och iPhone.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det var nästan sju år sedan som "Harry Potter och dödsrelikerna – del 2" släpptes på bio – och mer än tio år sen den sista boken kom ut. Men hysterin kring Harry Potter lever fortfarande kvar. 

2007 kom den sista boken i serien om Harry ut. Bild: TT

Inte så konstigt med tanke på vilken stor inverkan som författaren bakom succén, J.K. Rowling, haft på många ungas liv. Här kan du läsa om svenske Eddie som hävdar att han har den största Harry Potter-samlingen i hela landet.

Nu är det dags för en ny del av franchisen – nämligen spel till din smartphone. Det krångliga här är att det faktiskt kommer finnas två helt olika spel som kretsar kring Harry Potters universum – och som släpps nästan samtidigt. 

Daniel Radcliffes ikoniska look som Harry Potter. Bild: TT

Båda bjuder naturligtvis på magiska upplevelser där du äntligen får möjligheten att leva din dröm – nämligen att du får den där inbjudan till att börja på Hogwarts.

Det här är skillnaden mellan de båda spelen:

Dels så har vi "Harry Potter: Hogwarts mystery" med releasedatumet den 25 april 2018. Redan nu finns spelet i Sverige till både iPhone och Android. Spelets utvecklare heter Jam City som bland annat gjort spel kopplade till "Family Guy" och "Futurama" tidigare.

I spelet, som kan liknas vid klassikern "The Sims", får du ett brev från Hogwarts och sen börjar äventyret på den magiska skolan. Där får du välja utseende, ditt elevhem (och blir inte sorterad av "sorteringshatten"...) och gå på magilektioner. Med andra ord blir du en elev på den magiska skolan.

En screenshot från "Hogwarts mystery" utvecklad av Jam City.

Sen så dyker givetvis flertalet uppdrag upp som på ett eller annat sätt är "mystiska" som titeln förebådar.

Men håll i hatten!

Sen så finns det ju också det omtalade spelet som först fick smeknamnet "Harry Potter: Go" eftersom det är "Pokémon Go"-utvecklarna Niantic som ligger bakom det här spelet. Det egentliga namnet på spelet är "Harry Potter: Wizards unite". 

Det hajpade Harry Potter-spelet släpps senare i år. Bild: Niantic/Twitter

Det finns i nuläget inte någon exakt information om vad spelet kommer gå ut på. Men den officiella hemsidan utlovar att spelaren kommer få uppleva "magin runt om oss" och premissen kommer vara lik "Pokémon Go". Nämligen att du kommer, med hjälp av "augmented reality", gå runt med din kamera för att upptäcka artefakter, lära dig trollformler och träffa på fantastiska vidunder.   

Det här spelet har ännu inte fått ett officiellt releasedatum, men spås komma i slutet av 2018.

Vilken föredrar du?

Testa också det här quizet för att se hur bra koll du har egentligen på Harry och hans fiender.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Vilken gillar du bäst?
Kommentera
Kopiera länk
Dela