Flera sociala medier, däribland Facebook och Instagram, ligger nere.
Flera sociala medier, däribland Facebook och Instagram, ligger nere. - Foto: Wilma Nora D. Nygaard/NTB/TT och Jenny Kane/AP/TT

Facebook, Instagram, Whatsapp och Messenger ligger nere

Sociala medier-plattformarna Facebook, Instagram, WhatsApp och Messenger har just nu stora tekniska problem. Miljarder användare kan inte komma in på plattformarna.


Strax efter klockan 17.00 på måndagen började användare runtom i världen uppleva problem med Facebook, Instagram, Whatsapp och Messnger. Enligt sajten Downdetector har tusentals användare problem med att komma in på sociala medier-plattformarna.

Problemen ska även finnas på apparnas sajtmotsvarigheter.

Felmeddelande på Facebook

Användare på Facebook möts av ett felmeddelande som lyder: "Nyhetsflöde är inte tillgängligt just nu. Detta kan bero på ett tekniskt fel som vi arbetar för att åtgärda.”

#facebookdown trendar på Twitter

Sedan problemen på plattformarna uppstod har hashtaggen #facebookdown börjat trenda på Twitter. Även där vittnar användare om hur de inte längre kan logga in på Facebook. 

Oklart varför Instagram och Facebook ligger nere

På Twitter kommenterar Facebooks kommunikationschef Andy Stone de omfattande problemen, men han uppger inte någon orsak till varför plattformarna ligger nere.

"Vi är medvetna om att vissa personer har problem med att få åtkomst till våra appar och produkter", skriver Stone och fortsätter:

"Vi arbetar för att få saker och ting att återgå till det normala så snabbt som möjligt, och vi ber om ursäkt för olägenheten."

Texten uppdateras.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Biden fick hjälp av Obama och Clinton på scen

Polisen i Växjö rapporterar om trafikolycka

"En trafikolycka mellan en fotgängar och en personbil sker på Kungsgatan.", skriver polisen på sin hemsida.

Expert: Ålderskrav stoppar inte riskfylld hudvård

Efter en uppmärksammad debatt om ökad användning av avancerad hudvård bland barn har flera företag infört åldersgränser. Det kan sända en viktig signal – men är inte hela lösningen, säger Elmira Tavoosi på Läkemedelsverket.

Bråttom att deklarera för att få pengar i april

1 timme sedan
Rekordstora summor i årets skatteåterbäring leder till att många deklarerar snabbare än normalt. Och nu börjar det bli hög tid att godkänna deklarationen för den som vill ha sina pengar snabbt – då är sista dagen nämligen 3 april.

Höganäs: Polisen rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"En personbil kör in i mitträcket på Christinelundsvägen i höjd med Domsten.", skriver polisen på sin hemsida.

Två gripna för mordförsök i Bredäng

1 timme sedan
En man fördes allvarligt skadad till sjukhus med ambulans efter ett grovt våldsbrott i Bredäng i södra Stockholm under natten till långfredagen, rapporterar Expressen.