Säg inte...
Säg inte...

Se upp alla kvinnor – hår på benen förvandlar dig till en snubbe

Ny reklamkampanj för hårborttagningsmedlet Veet varnar kvinnor för kroppsbehåring. Något som orsakat starka reaktioner, inte minst på sociala medier.


En fräschare reklamkampanj

Här är en reklamkampanj som utmanar de traditionella könsrollerna.

USA. Reklamkampanjen med slogan "Don't risk dudeness!" har väckt ilska bland många kvinnor världen över då den tydligt dikterar att kroppsbehåring endast är något för män, skriver Daily Dot. 

Bakom kampanjen står hårborttagningsmedlet Veet. Kampanjen består av flera korta reklamsnuttar där en kvinna till sin förvåning upptäcker att även om hon rakade sig i går så har hon hår som växer där hon inte vill, på benen, under armarna och vid bikinilinjen. 

Förvandlas till skäggig man

I samma stund som kvinnan gör upptäckten förvandlas hon i reklamfilmen från en vacker modell – till en lönnfet man med skägg som ratas av sin omgivning.

På Twitter har kritiken inte låtit vänta på sig. Tweets som (översatta): "Inga kvinnor kan ha jobbat med den här kampanjen",  "Veet lyckas med konsten att vara sexistiska, homofobiska, transfobiska på mindre än 30 sekunder", "Min systerdotter om Veets kampanj: Så nu är det meningen att jag ska hata min kropp ännu mer?" blandas med bilder på håriga ben och uppmaningar till bojkott. 

Efter kritiken: Ber om ursäkt

Under tisdagen kontaktade tidningen Stylist.co.uk företaget för en kommentar om den kritiserade kampanjen. 

Till en början förklarar då Veet att man inte stött på någon som helst kritik av kampanjen när den körts i USA, och att den där tvärtemot uppfattas som humoristisk. Men de påpekar samtidigt att de är oroade över kritiken som uppstått och lovar att ta sitt ansvar: 

"Vi är dock mycket oroade över eventuella feltolkningar av reklamens ton eller mening, och mot bakgrunden av den feedback vi fått har vi beslutat att dra tillbaka den. Vi vill även be om ursäkt för den skada det här kan ha orsakat. Det var verkligen inte vår avsikt. "

På Daily dot finns alla reklamsnuttar.

/
/
Man
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Polen: Framsteg i spannmålstvist med Ukraina

Ryssland: Ukrainsk finansiär bakom terrordåd

Ryssland fortsätter påstå att Ukraina hade någonting att göra med terrordådet i Moskva den 22 mars, då minst 143 personer dödades i ett konserthus.

Frontalkrock med plogbil – två till sjukhus

En plogbil och en personbil har krockat på väg 360, väster om Lycksele.

Palestinska myndigheten: Ny regering godkänd

1 timme sedan
Palestinska myndigheten (PA)har godkänt en ny regering, meddelar president Mahmoud Abbas. Beskedet kommer efter internationella påtryckningar om förändring av det palestinska styret.

985 kronor mer i lön för anställda i flera branscher – gäller från 1 april

1 timme sedan
Den 1 april 2024 höjs lönen för tusentals anställda i butiker, på lager och inom e-handel. Men hur mycket får egentligen du i löneförhöjning?

Leif GW Persson kritisk mot Nytorgsmannens frigivning: "Problematiskt"

1 timme sedan
Leif GW Persson säger i TV4 Nyhetsmorgon att han tycker att Nytorgsmannens villkorliga frigivning är problematisk. I fängelset har den nu frigivna serievåldtäktsmannen dödshotat personal.