Bild från Indien.
1 av 2
Bild från Indien. - Foto: http://www.estherhonig.com/#!before--after-/cvkn
Bilden från Pakistan.
2 av 2
Bilden från Pakistan. - Foto: /www.estherhonig.com

Så ser det perfekta ansiktet ut i 25 olika länder

Har du någon gång undrat hur skönhetsstereotyper ser ut i andra länder? Vi har svaret.


Plastikkirurgen om dubbelmoral

"Varför är det ok att dölja en rynka med smink men inte med Botox?", skrev docenten och plastikkirurgen Ulf Samuelson i en debattartikel på Nyheter24. Läs mer här.

Att Photoshop används till att förbättra utseende på bland annat modeller och kändisar är ingen hemlighet. Denna trend kritiseras ofta för att främja orealistiska skönhetsnormer, skriver Daily Mail.

Esther Honig, journalist, gjorde en otrolig experiment för att undersöka hur skönhetsnormer skiljer sig åt i världen. Hon skickade en bild på sig själv till 40 personer i 25 olika länder och bad om att de ska göra henne vacker. Svaren hon fick är helt otroliga. 

En självklarhet

Idén fick Esther Honig när hon arbetade som socialmedia manager. Det var hennes chef som introducerade henne till en internationell plattform, Fiverr , som används för att anställa frilansare i hela världen för bland annat grafisk design. 

– Det slog mig att alla medarbetare med största sannolikhet hade en estetisk preferens på grund av sin kultur, säger Esther Honig till Daily Mail och fortsätter:

– Jag trodde att jag skulle få se mer soliditet i bilderna än vad jag såg eller att någon skulle ge mig exempel på allmänt kända stereotyp, säger Esther Honig.

Skönhetsnormer

Bilderna som hon tillbaka förändrades av professionella bildretuscherare i bland annat USA, Sri Lanka, Marocko och Filippinerna. Bilderna visar olika estetiska preferenser i olika kulturer. Enligt Esther Honig tillåter Photoshop oss att uppnå skönhetsnormer som är ouppnåeliga. Däremot när vi jämför dessa normer på global nivå blir det allt mer overkligt att uppnå dem, skriver Daily Mail.

Klicka vidare i bildspelet för att se alla bilder.

Här kan du se och läsa om hennes projekt.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!