Earth Hour i Malmö.
1 av 6
Earth Hour i Malmö. - Foto: TT NYHETSBYRÅN
2 av 6
- Foto: Ap
3 av 6
- Foto: Ap
4 av 6
- Foto: Ap
5 av 6
- Foto: Ap
6 av 6
- Foto: Ap

7 anledningar till att faktiskt fira Earth Hour

Släck ner lamporna, gör det bara!


1. Du vill väl inte vara utanför?

Förra året deltog 162 länder under Earth Hour – och i år väntas det bli ännu fler. Det är fan fett många länder!

Bild: TT

2. Det är så enkelt!

Allt du behöver göra är att slå av ljuset i en timme mellan 20:30 och 21:30 på lördagskvällen. Gör något kul i stället, tänd ett ljus eller något.

Bild: TT

3. Det är ändå för en bra grej

Enligt WWF, som ligger bakom Earth Hour, är syftet att "skicka en stark politisk signal till makthavare om att ta klimatförändringarna på allvar". Och det är ju lurigt att argumentera mot att det faktiskt är en bra grej.

Bild: TT

4. Årets tema

Just i år siktar WWF på att visa att man faktiskt älskar städer och riktar in sig på vad de kallar för de "fyra klimatvärstingarna". bilen, biffen, bostaden och börsen. Målet är att visa att det kan vara lönsamt för städer att vara klimatsmarta.

Bild: TT

5. Det ser coolt ut

Deppigt med mörker? Inte när det är ett överlagt mörker! Passa på att kolla in stjärnhimlen.

Bild: TT

6. Det funkar faktiskt

Earth Hour har faktiskt lett til förändring under sina sju år. Till exempel så har Argentina tack vare kampanjande infört en lag för att skydda deras marina liv, skogar har räddats på Madagaskar och i Indien har användningen av solceller ökat.

Bild: TT

7. Fortfarande inte övertygad? Kolla in den här videon från förra året!


/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Påven kysste kvinnliga interners fötter

Lite uppåt i Asien

Det var omkring en halv procent upp för ledande börsindex i Japan och Kina i fredagens inledande handel, en dag då börsen i Hongkong har helgstängt.

Sydkorea sågar ryskt veto i FN

Sydkorea riktar skarp kritik mot Rysslands beslut att stoppa förnyandet av en grupp FN-experter som övervakar internationella sanktioner mot Nordkorea.

Journalist som rapporterade om Navanlyj gripen

1 timme sedan
Ryska myndigheter har gripit flera journalister runt om i landet under mars – bland dem en journalist som rapporterade om rättegångarna mot den ryske oppositionspolitikern Aleksej Navalnyj i flera år, uppger organisationen Reportrar utan gränser.

Miljarder ska rädda kvar halvledarjätte

1 timme sedan
Den nederländska regeringen tänker satsa många miljarder för att försäkra sig om att globala företag som halvledarjätten ASML inte flyttar från landet.

SOHR: Många soldater dödade i Syrien

1 timme sedan
Minst 36 soldater ska ha dödats i israeliska räder mot Aleppo-provinsen i i norra Syrien på fredagen, uppger det brittiskbaserade Syriska människorättsobservatoriet (SOHR).