Den här morgonrutinen tar bara 7 minuter och kan förändra ditt liv

- 25/05/2015, 07:25 -
1 av 2

AP / TT

2 av 2

TT NYHETSBYRÅN

Prova de här stegen.

Att ha en kort rutin varje morgon innan du börjar jobbet eller skolan kan förändra hur du mår och hur du presterar. Prova de här fem stegen och se om det fungerar för dig. Det tar bara sju minuter.

1. Förbered

Hitta en lugn plats där du får vara helt ifred. Bilen eller kontoret räknas inte. Se till så att du har papper och penna redo. Och en klocka så klart, det ska ju bara ta sju minuter.


Bildkälla

2. Minut ett

Töm huvudet på allt. Det är inte meditation det handlar om, utan om att hitta ett lugn i huvudet. Inget får störa, så var noga med att du har stängt av telefonen och andra saker som kan bryta lugnet.


Bildkälla

3. Minut två

Den här minuten handlar om andningen. Andas lugnt och djupt, och var medveten om varje andetag. Lugn andning hjälper hjärnan att fokusera.


Bildkälla

4. Minut tre till sex

Skriv ner dina tankar och funderingar. Det är ingen dagbok du ska skriva, så tänk inte för mycket på struktur och ordning. Skriv eller rita bara ner det första du tänker på. Skriv fritt, det hjälper hjärnan att sortera och fokusera.


Bildkälla

5. Minut sju

Avsluta med att gå igenom de saker som du har skrivit ner, och fundera över dem. Fokusera på en av sakerna och gör en översiktlig plan för hur du ska ta tag i det under dagen.


Bildkälla

Nu har alla minuter gått och du är reda att ta dig an dagen. Lycka till.

Listan är ursprungligen från Business Insider.