Du kan aldrig gissa vad den här hamburgaren är gjord av

FN tror på insekter som ett alternativ till kött. Här har "bugburger" utvecklats.


Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev

Bloggaren Anders Engström driver "Bagisbloggen" där han fokuserar på insekter som alternativ proteinkälla, skriver Stockholm Direkt.

Han har även startat bloggen "Bugburger" där han testar hur man på bästa sätt får fram ett köttig burgare med hjälp av frystorkade mjölmaskar.

Spoiler alert: 50 gram mjölmaskar.


Bildkälla: Faksimil/Youtube

– Det kom en FN-rapport för ett par år sedan som visar att jorden har för många människor för att vår konsumtion av nötkött ska vara hållbar. FN lyfter fram insekter som ett bra alternativ. Och den här matbloggen är mitt grepp på hur man kan äta mer klimatsmart. Det här är en förändring som kommer att ske och jag vill vara med och påverka attityder, säger Anders Engström till Stockholm Direkt.

Det är fortfarande otillåtet att servera mjölmaskar som livsmedel men Anders hoppas att det snart ska vara fritt fram då Livsmedelsverket håller på att utreda frågan.

Anders Engström berättar att han får olika reaktioner på sina "Bugburgers".

– Vissa är som jag och vill testa allt. Andra är mer konservativa och kommer inte över äckelkänslorna. Tänk på att räkor på medeltiden sågs som äckligt att äta, säger han till Stockholm Direkt.

Så gör du en "Bugburger":

/
/
/
/
Mat
/
Vill du testa en bugburger?
Tack för din röst!