Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Här är perfekta julklappen för whiskeyälskaren – doftljuset som luktar virre

- 19/12/2015, 14:52
Omnomnom
1 av 3

Omnomnom

Glenfiddich

Vad tycker du? Hiss eller diss?
2 av 3

Vad tycker du? Hiss eller diss?

Glenfiddich

Har sitter en kille och dricker och knegar. Mys.
3 av 3

Har sitter en kille och dricker och knegar. Mys.

Glenfiddich

Har du slut på julklappsidéer? Här kommer ett riktigt mysigt tips för dig som har en whiskeyfantast i ditt liv.

Doftljus är ju alltid mysigt, men tyvärr är många dofter väldigt tråkiga. Och seriöst, vad ska man med apple blossom, jasmin och summer spring meadow när man kan få ett doftljus som luktar whiskey?

Det är Glenfiddich som tillsammans med Collect & Bottle gjort ett doftljus som luktar tolvårig single malt. Så nu kan du alltså sprida hela din lya med rökig spritlukt.

– Vår process inleddes med en doftanalys av whiskyn för att sedan jämföra dess byggstenar gentemot olika parfymämnen. Därefter kunde vi ta fram den doft som bäst representerar drycken, säger Tomas Hempel, parfymör och grundare av Collect & Bottle i ett pressmeddelande.

Och från den 17 december kommer man kunna köpa ljuset på Clubs & Spades på Söder i Stockholm.

Så. Om du känner någon som älskar whiskey och som du vill mysa med lite extra i jul, så kan det här mycket väl vara den perfekta julklappen. Fast om du är trött på att din bae luktar sprit hela tiden så kanske du ska köpa något annat.

Gillar du när det luktar sprit hemma?