Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

7 sista minuten-klappar för dig som har panik

- 23/12/2015, 12:06
AHHH har du inte köpt presenter? Vi fixar biffen!
1 av 3

AHHH har du inte köpt presenter? Vi fixar biffen!

GIPHY / PRIVAT

Kanske lite korsstygn?
2 av 3

Kanske lite korsstygn?

VIVECA SVENSSON SELLIN

Eller bara kom på nå ba.
3 av 3

Eller bara kom på nå ba.

GIPHY

OMG! Det är dan före dan och du har inte köpt julklappar ännu! PANIK! Lugna ner dig. Chilla. Här är najs tips på sista minuten-klappar.

Åh nej. Det är dagen före julafton och du har inte fått tummen ur. Paniken kommer. Svetten lackar i pannan. Hur i helvete ska jag klara det här?

Lugna ner dig. Det här fixar vi!

Här är 7 tips på sista minuten-klappar som skulle passa, i princip, alla:

1. DIY


Bildkälla: Viveca Svensson Sellin

Är du kreativ? Ett tips är att DIY-a (alltså do it yourself). Sätt dig med lite korsstygn och VOILÀ – en present är född. Annars inredningsartiklar blir ju mer personliga själv. Skriv en dikt. Eller nåt.

2. Fin mat


Bildkälla

Vad har öppet extremt mycket kring jul? Oftast är det matbutiken. Trängs bland alla sista minuten-matare och hitta en fin senap, en köttbit eller varför inte en årsförbrukning av popcorn?

3. Upplevelse


Bildkälla

Tillsammans ska vi ha kul! Get your mind out of the gutter! Det här behöver inte kosta någonting – just nu. Erbjud ett paket i stil med – nästa år ska vi göra stan en hel kväll. On me!

4. Vin


Bildkälla

Här finns det ju gott för både de som dricker alkohol och som inte gör det via alkoholfritt. Välj ett vin som liknar din mottagares namn, en fin flaska eller varför inte ett gott vin. Kanske bubbel?

5. Bling


Bildkälla

Gå in i första, bästa klädbutik alternativt second hand. Få tag i lite bling. Det kan passa alla. We alla like bling.

6. Händiga verktyg


Bildkälla

Alla behöver verktyg. Punkt. Sista minuten-gåvan som är perfekt för hemmafixare eller klumsiga typer. En hammare? En skruvdragare? Möjligheterna är oändliga.

7. En lapp


Bildkälla

Ärlighet är väl ändå den bästa gåvan? En lapp som förklarar att "jag är ledsen men jag glömde/hann inte köpa något till dig i år." Satsa på nästa år eller nåt.

Har du hunnit köpa klappar till alla?