Här riskerar turister livet för att ta perfekta Instagrambilder

En oroväckande trend finns bland turisterna i Australien – de riskerar sina liv för att få till den perfekta bilden.


Visst är det tillfredställande att lyckas knäppa den perfekta bilden men någonstans går gränsen, typ när man riskerar sitt liv.


Den gränsen är vi alla inte överens om dock. Det är nämligen flera människor som tar våghalsiga bilder vid klipporna vid North Head i Sydney, Australien. De dinglar med benen, hänger och gör andra mindre säkra poser för att få till en bra bild, skriver Daily Mail.

Det är många oerfarna, spänningssökande personer som sysslar med detta, bland annat turister – och de hämtar inspiration från de mer erfarna personerna via sociala medier. Vilket är problematiskt.

– Det som verkligen oroar mig är att vidoer och bilder på sociala medier uppmuntrar personer utan erfarenheter att prova på, säger Gordon Aspinal som jobbar inom ambulansen enligt Daily Mail.

Myndigheterna har gått ut med varningar till allmänheten och upplyser om hur farlig den här trenden är. Inte minst med tanke på att en man dog förra året efter att ha tagit en bild vid klipporna. På sin Instagram la han upp en bild där han satt och dinglade med benen över klipporna. I bildbeskrivningen skrev han: "Another day another happy place".

Se de våghalsiga bilderna här ovan i bildspelet och var var rädd om dig när du tar bilder!

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Skulle du våga ta en bild vid klipporna?
Tack för din röst!