Emma kallades rasist för sin spraytan – så reagerar hon på kritiken och hatet

Bilderna på hennes Instagramkonto spreds på internet. När den mörka spray-taningen uppmärksammades på nätet blev hon anklagad för att vara rasist.


Emma Patissier Alm jobbar med skönhet. Hon driver en spraytan-studio och erbjuder sina kunder en schyst solbränna, samtidigt som de slipper utsätta sig för solens farliga strålar.

Men för några dagar sedan började kritiken rasa på hennes Instagramkonto. Bilderna som visade brun spraytan anklagades för att vara rasistiska.

Bildkälla: Faksimil / Instagram

Emma Patisseier Alm uppmärksammade kritiken förra veckan.

– Många taggade min bild på Instagram först, det var mycket kommentarer på det. Sedan läste jag artikeln på blackgirl och det var då kommentarerna ökade, säger hon till Nyheter24.

Du använder märket Minetan som har döpt sina produkter till “dark ash”, “morrocan” och “caramel”. Anser du att det är problematiskt?

– Nej det gör jag inte. Hade jag tyckt det var ett problem hade jag inte köpt in dem. Många stör sig på “dark ash” vilket jag inte förstår. Det finns mycket inom smink som heter black. Jag personligen kan inte se problem med det, men folk stör sig just för att det heter black.

Kommer du byta märke eller ta bort dark ash efter kritiken?

– Jag kommer inte ta bort några märken eller några flaskor.

Emma Patissier Alm har skrivit ett inlägg på Instagram där hon berättar mer om sina tankar.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du gjort spraytan någon gång?
Tack för din röst!