Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Nana inspirerar tjejer med hijab att gymma: "De är bara att gå in och köra"

- 02/04/2016, 14:05 -

Nana postade en träningsvideo på Facebook. Den fick genast stor respons och flera tjejer kontaktade henne för tips – för att hon tränar med hijab.

För åtta månader sedan började Nana Ladki att träna på gym. Hon vill bli starkare och fokuserar på att bygga upp sin kropp. Hon tränar efter ett schema och anpassar sin kost – precis som många andra motionärer alltså.

Men en grej gör att Nana sticker ut på gymmet. Hon bär slöja och det är det ingen annan som gör där hon tränar.

– Det är många som sagt att det är häftigt för de brukar inte träffa kvinnor med slöja på gymmet. Jag tycker det är jättekul men undrar samtidigt varför det är så, säger Nana till Nyheter24.

Nana vill inspirera andra som bär hijab att komma igång med träningen och delade ett klipp från sin träning i en tjejgrupp på Facebook. Hon fick genast stor respons.

– Jag har fått många meddelanden och hört av många tjejer som har slöja som undrar hur jag började träna. De blev inspirerade av videon jag la upp och jag blev jätteglad, säger Nana.

Bildkälla: Privat

Hon berättar att hon själv fick hjälp av en vän att komma igång. Tipsen hon ger till andra är att först träna upp konditionen och sedan börja på gymmet, men också att ta hjälp av en personlig tränare.

– Dessutom säger jag att de inte ska tänka på att de har slöja på sig. Det är bara att komma in och bara köra, det är ingen skillnad egentligen, säger Nana och fortsätter:

– Jag vill få hijabtjejer att vara på gymmet. Det ska inte vara något "onormalt" eller konstigt". Det kanske har varit enklare för mig, jag har alltid fått stöd hemifrån och det kan ha med min personlighet att göra, jag är utåtriktad och söker utmaningar.

Nana vill inspirera andra men hon är också kritisk till att hennes slöja väckt så mycket uppmärksamhet.

– Det känns lite så där, jag undrar: Varför inte bara acceptera att man har slöja? säger hon.

Slöjan syns och gör att hon sticker ut också i andra sammanhang. Nana ser det som en utmaning.

– Jag är en tjej som älskar utmaningar och jag har som mål att bli en hijabkvinna med karriär. Hur underbart är inte det?

Nanas inspirerande träningsvideo ovan.