Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

7 varningstecken på att ditt förhållande håller på att gå åt skogen

- 17/05/2016, 22:19
Hur vet man egentligen när man är på väg mot att göra slut?
1 av 3

Hur vet man egentligen när man är på väg mot att göra slut?

TT Nyhetsbyrån

Psykologen Melissa Keogh listar sju varningstecken som det kan vara bra att se upp med.
2 av 3

Psykologen Melissa Keogh listar sju varningstecken som det kan vara bra att se upp med.

TT Nyhetsbyrån

Har du funderat på att göra slut?
3 av 3

Har du funderat på att göra slut?

TT Nyhetsbyrån

Ibland kan ett förhållande ta slut pang bom. Andra gånger byggs ett missnöje upp över tid. Här är sju varningstecken på när det kan börja barka åt skogen.

Hur vet man egentligen när man är på väg mot att göra slut?? Psykologen Melissa Keogh listar här sju varningstecken som det kan vara bra att se upp med, skriver Daily Mail.

1. Ni ligger inte

Brist på sex i förhållandet kan vara ett tecken på allvarliga problem, enligt Melissa Keogh. Även om det går att ha fungerande förhållanden utan sex kan det ändå vara värt att söka hjälp hos till exempel en sexterapeut om någon uppfattar bristen på sex som ett problem.

Bildkälla

2. Övergrepp

Det kan handla om fysiska övergrepp, men också om psykiska som till exempel verbala övergrepp och kontrollbehov. Om din partner inte ändrar sitt beteende kan det leda till att förhållandet tar slut.

Bildkälla

3. Personlighetsstörning som inte behandlas

Detta kan vara kopplat till övergrepp i förhållandet. Om någon av er har en obehandlad personlighetsstörning kan det vara förödande för hela förhållandet.

Bildkälla

4. Upprepad otrohet

Otrohet kan verkligen skada ett förhållande. Framför allt om det sker upprepade gånger. Enligt Melissa Keogh kan en terapeut hjälpa par att komma över ett snedsteg. Men om beteendet fortsätter finns risk att det leder till att förhållandet tar slut. Det är ofta inte bara den fysiska otroheten som är problemet, utan även lögnerna och bedrägeriet som den andra utsätts för.

Bildkälla

5. Missbruksproblem

Olika slags missbruk, som till exempel spelmissbruk eller missbruk av substanser, kan vara något som gör att ett förhållandet tar slut.

– Oärligheten och bedrägeriet som vanligen förknippas med sådana problem kan kraftigt urholka förtroendet med tiden, säger Dr Melissa Keogh.

Bildkälla

6. Känslor av förakt

Förakt är ett väldigt dåligt tecken för en relation. Studier från över 40 år bakåt i tiden visar att par som föraktar varandra löper större risk att skiljas.

Bildkälla

7. Att inte kunna minnas fina stunder i förhållandet

Har du svårt att komma ihåg fina stunder från ditt förhållande? Då kan det vara ett tecken på att ni är på väg mot att göra slut, enligt forskning.

Bildkälla

Funderar du på att göra slut?