Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Facebooks extrema krav på arbetssökande – tvingas svara på kluriga frågan

- 03/07/2016, 13:46
Vad skulle du svara på frågan?
1 av 3

Vad skulle du svara på frågan?

ANDERS WIKLUND / SCANPIX

Facebook vill inte själviska kandidater.
2 av 3

Facebook vill inte själviska kandidater.

Ap

Och ställer därför särskilda frågor.
3 av 3

Och ställer därför särskilda frågor.

TT

Facebook vill verkligen inte ha några själviska kandidater till sina arbetspositioner – därför ställer de en klurig fråga.

På Facebook tycker man ganska självklart att social kompetens är ett viktigt krav på aspirerande jobbkandidater. De försöker dessutom bara att anställa personer som är grupporienterade, skriver Business Insider.

Frågan som kandidaterna får handlar inte om att beskriva när man senast jobbade i grupp. Utan mycket klurigare än så: "Kan du nämna fyra personer vars karriär du ändrat?".

Det ska vara ett extremt effektivt sätt att sortera ut självcentrerade och gnälliga personer. För att ens bli påtänkt för att fortsätta i anställningsprocessen måste man visa att det är företaget som är främst prioriterat.

Med andra ord försöker Facebook att anställa mer än vad de tar. Det kommer i sin tur att gynna den anställde och för att öka produktiviteten.

Skulle du vilja jobba på Facebook?