Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Nu kan du söka ett Pokémon Go-stipendium – men det finns ett krav

- 12/08/2016, 21:08 -
Älskar du Pokémon Go?
1 av 3

Älskar du Pokémon Go?

Kin Cheung

Perfekt!
2 av 3

Perfekt!

Copyright 2016 The Associated Press. All rights reserved. This material may not be published, broadcast, rewritten or redistribu / Richard Vogel

För nu kan du söka ett Pokémon Go-stipendium.
3 av 3

För nu kan du söka ett Pokémon Go-stipendium.

TT

Älskar du Pokémon Go? Nu kan du nämligen söka ett stipendium.

Det svenska IT-bolaget Consid har instiftat världens absolut första Pokémon Go-stipendium. Det är till ett värde av 30 000 kronor och gör det möjligt för en trogen spelare att resa till en valfri plats i världen för att spela.

– Spelet har skapat ett internationellt community likt inget annat. Det skapar ett helt nytt sammanhang för miljontals människor världen över. Vi ser ingen anledning till att inte stötta detta, säger Beatrice Carpvik som är Consids Brand Manager i ett pressmeddelande från Consid.

Att skapa ett socialt sammanhang och få folk att röra på sig är några av spelets fördelar påpekar hon.

– Jag är övertygad om att spelet tillför en enorm glädje och säkert även botat en hel del ensamhet runtom i världen. Sedan ligger det otroligt långt fram rent digitalt, och visar på en unik möjlighet att använda sig av en applikation ute i det fria, säger Carpvik.

För att söka stipendiet måste man vara en aktiv spelar men utöver det får alla söka. När man söker det får man fylla i ett Pokémon GO-CV där man får svara på bland annat några frågor om sitt spelande. Men man får också berätta vilket drömresemål man vill åka till för att fånga Pokémon.

En jury kommer att utse en lycklig vinnare av Pokémon Go-stipendiet.

Bildkälla

Företaget uppmanar alla sökande: Let’s go catch’em all, wherever you want!

Spelar du Pokémon Go?