Arla vill testa nya produkter.
1 av 3
Arla vill testa nya produkter. - Foto: TT
Bland annat kolsyrad mjölk.
2 av 3
Bland annat kolsyrad mjölk. - Foto: TT NYHETSBYRÅN
Ja, du läste rätt.
3 av 3
Ja, du läste rätt. - Foto: TT NYHETSBYRÅN

Arla testar nya produkter – bland annat kolsyrad mjölk

Produkten och tekniken finns tydligen redan.


På grund av att intresset för vanlig mjölk minskar så kommer Arla Food att testa på att sälja lite annorlunda produkter Något som du bland annat kommer att kunna köpa hem är kolsyrad mjölk.

– Vi är redan redo att producera till exempel en kolsyrad mjölk- och fruktdryck. Produkten och tekniken finns redan. Nu ska vi utveckla varumärket och etablera distribution, säger Hanne Søndergaard som är ansvarig för marknad och innovation för Arla Foods till Finans.

Søndergaard vill utmana marknaden för läskedrycker med sundare mjölkprodukter. Förutom den kolsyrade mjölken kommer det även under kommande år att komma andra produkter. Mjölk- och tedricka, smaksatt mjölk och mjölk med fiber och korn och eventuellt kaffe eller sportdrycker där mjölk kommer vara en ingrediens.

Produkterna kommer inte bara finnas att köpa på matbutiker utan även bensinstationer, gym, arbetsplatser, kaféer och barer.

2017 kommer produkterna att lanseras i Storbritannien, Singapore och Förenade Arabemiraten för att testa. Med de nya produkterna tror Arla att de har tredubblat sin vinst.

– Vi kan se att marknaden för dessa produkter växer snabbt, vilket hör samman med förändringar i livsstilen. Du behöver inte längre ha fasta måltider. Fler och fler kvinnor arbetar längre och fler och fler konsumenter bor i större städer. Resultatet är att man överallt i världen intar fler mellanmål och får i sig näring utanför hemmet, säger Hanne Søndergaard till Finans.

Glöm inte att ladda ner vår app för fler nyheter.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Israelisk militär: Över 200 dödade vid sjukhus

Anhöriga släppta efter markmord

De två anhöriga till den mordmisstänkta 17-åringen, som tidigare häktats misstänkta för grovt skyddande av brottsling, har nu släppts. Misstankarna kvarstår dock, rapporterar P4 Sjuhärad.

Polisens skarpa uppmaning till dig i påsk – det ska du tänka på

Påsken 2024 har anlänt vilket har fått polisen att gå ut med både varningar och starka uppmaningar till alla de som reser bort under påskhelgen. Du bör nämligen ta höjd för allt från hur du förebygger inbrott till hur du ska tänka om du går på fjällvandring.

Hyresvärd vill vräka par som inte sopsorterar: "Inte ute efter folk”

Ett par i Malmö kan vräkas efter att ha slarvat med sopsorteringen. I en intervju med Hem & Hyra säger hyresvärden att slarvet tyder på att det finns "en massa bråte" i lägenheten.

Oväntat liten ökning av tysk arbetslöshet

Arbetslösheten i Tyskland ökade med 4 000 personer i mars. Det var färre nya arbetslösa i EU:s största ekonomi än väntat. Snittprognosen bland analytiker låg på en ökning på 10 000 personer, enligt en sammanställning av prognoser gjord av Bloomberg.

FI: Banker dåliga på hållbart sparande

Investeringsrådgivare är dåliga på att hjälpa kunder som vill spara hållbart, anser Finansinspektionen (FI). Alla banker och företag som granskats uppvisar brister. De behöver informera på ett enkelt sätt, säger Axel Engström på Finansinspektionen om rådgivarna.