Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Här är Lisebergs två nya attraktioner – och de är helt galna

- 27/09/2016, 11:46

Det här är verkligen ingenting för den känsliga. Snart kommer två intensiva attraktioner till Liseberg.

Under 2017 och 2018 satsar Liseberg omkring 250 miljoner kronor på nya, spännande åkattraktioner bredvid populära berg- och dalbanan Balder. Inspirationen är även här hämtad från nordisk mytologi – och attraktionerna får namnen Loke och Valkyria.

Kanske för att konkurrera med Gröna Lunds nyhet?

2017 kommer en så kallad Gyro Swing-attraktion som får namnet Loke. Där sitter man med ansiktet vänt utåt och benen dinglandes i en roterande gondol som pendlar upp till 120 grader. Gondolen når i sitt yttersta läge 42 meter över marken innan den i 100 kilometer i timmen svingas rakt ner mot Balder.

Liseberg

Så nära att det känns som att attraktionerna ska kollidera. Inget för den kräsmagade alltså.

Liseberg

Sommaren 2018 ersätts Kanonen av en berg- och dalbana med ett vertikalt första drop. Man sitter sex personer i bredd i tåg om tre rader, med benen dinglandes fritt. Precis när tåget är på väg över kanten pausar vagnen så passagerarna blir hängandes i luften ett par sekunder innan de kastas 50 meter rakt ner och in i en tunnel under marken i 105 kilometer i timmen.

Liseberg

Liseberg

Och det är förresten Europas längsta så kallade Dive Coaster.

Liseberg

Området omrking attraktionerna kommer dessutom att få ett helt nytt uttryck med grönska och dramatik. Med spel, restauranger och shopping.

Peppen är enorm!

Läs också om Europas snabbaste berg- och dalbana som finns i Sverige och som hade premiär i år. Eller om Gröna Lunds konkurrerande nya åkattraktion.

Glöm inte att ladda ner vår app för snabba nyheter!

Vågar du åka de nya attraktionerna?