Måndag 17 Maj
Stockholm

Hemliga rummet i Frihetsgudinnan – och 8 andra platser du inte kände till

Det finns bland annat ett hemligt rum i Frihetsgudinnan och en hemlig tunnel under Waldorf Astoria. Tunneln på bilden är inte tunneln som omnämns i artikeln.
Det finns bland annat ett hemligt rum i Frihetsgudinnan och en hemlig tunnel under Waldorf Astoria. Tunneln på bilden är inte tunneln som omnämns i artikeln. Foto: Pixabay/TT

Det finns många hemliga platser som vi inte hade en aning om att de fanns…

Kommentera (10)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Har du tänkt på hur spännande saker var när man var liten? Det kändes som världen var full av hemligheter och varje ny liten skreva i berget blev en outforskad grotta.

Och faktum är att bara för att man blivit äldre så behöver inte den spänningen försvinna, för det finns faktiskt massor med hemliga platser som vi inte känner till, skriver Göteborgs Posten.

Här är nio av dem.

Det hemliga rummet i Mount Rushmore

Bildkälla: TT

I det gigantiska monumentet över tidigare amerikanska presidenter som ligger i South Dakota, USA finns faktiskt ett hemligt rum inuti Abraham Lincolns huvud.

Rummet var en vision hos konstnären bakom verket. Det används i dag för att förvara information om de tidigare presidenterna.

Frihetsgudinnans hemlighet

Bildkälla: TT

Många vet att det går att se den svindlade utsikten över New York från Frihetsgudinnans krona. Men vad färre vet är att det innan 1916 faktiskt fanns en trappa i hennes arm som ledde upp till en utsiktsplats i facklan som hon håller upp.

Efter första världskriget stängdes dock utsiktsplatsen då statyn blivit skadad under kriget. I dag kan man se utsikten genom webbkameror.

Tunneln under Waldorf Astoria

Bildkälla: TT

Det mytomspunna lyxhotellet Waldorf Astoria på Manhattan ruvar nog på många hemligheter, men en av de mer spännande är ryktet om att det ska finnas ett övergivet tunnelbanespår precis under hotellet.

Spåret sägs användas för att transportera kändisar till och från hotellet i hemlighet. Och det ska även stå ett gammal och övergivet tunnelbanetåg där nere.

Lägenheten i Eiffeltornet

Bildkälla: TT

Gustave Eiffel som byggde Eiffeltornet tänkte sig att att han skulle få det lite mysigt på ålderns höst och byggde en lägenhet åt sig själv i toppen av tornet.

Lägenheten var hemlig för allmänheten fram till så sent som 2015. Då lottade nämligen HomeAway ut en övernattning i lägenheten till fyra lyckliga vinnare.

Spela tennis på Grand Central

Bildkälla: TT

Den stora och kända centralstationen i New York har också en hemlighet, en dyr sådan – men du kan faktiskt gå dit om du vill.

Det är nämligen så att det finns ett gym och en tennishall på fjärde våningen av Central Station. Men det är ju inte som vilket gym som helst så det kostar ju därefter. Så mycket som 2 400 kronor i timmen.

The Cave of the evil spirit

Bildkälla: TT

En bit bort från alla turister och alla fotoblixtar vid Niagarafallen finns en grotta som har det smått läskiga namnet "The Cave of the evil spirit", vilket betyder "Den onda andens grotta".

Enligt sägnen ska personer som besöker grottan höra en röst viska i mörkret. Det verkar dock som att det inte är så många som tar den varningen på allvar eftersom grottans golv ska vara övertäckt med burkar, cigarettfimpar och klotter.

Den hemliga Disneyklubben

Bildkälla: TT

På Disneyland finns inte bara en massa karuseller och berg-och-dalbanor. Om du tar dig in bakom Pirates of the Carribiean-attraktionen kan du se en dörr där det står "33".

Där inne håller den exklusiva klubben "Club 33" till, det är också den enda platsen i parken där det serveras alkohol. För att bli medlem måste man dock betala saftiga 10 000 dollar i medlemsavgift, och sedan en årsavgift på 3 500 dollar.

Pixars hemliga rum

Bildkälla: TT

En anställd på Pixars Animation Studios kontor hittade en dag en hemlig lucka på sitt kontor. Bakom den fanns ett rum som ingen känt till. Mannen som upptäckte rummet och hans kollegor inredde det och startade "Lucky 7 Lounge". Enligt källor ska Steve Jobs gillat att hänga där.

Colosseums källare

Bildkälla: TT

Under den enorma arenan där gladiatorer slogs mot vilda djur inför en exalterad publik finns ett massivt virrvarr av gångar, tunnlar och rum där djuren hölls och gladiatorerna förberedde sig inför striden.

Nyheter24 har tidigare skrivit om svenska Linnéa som har en fylle tatuering – på ett väldigt hemligt ställe.

Glöm inte att ladda ner vår app för fler nyheter.

Kände du till någon av de här platserna?
Tack för din röst!
Kommentera (10)
Kopiera länk
Dela