Det här är en riktigt läskig lek!
1 av 5
Det här är en riktigt läskig lek! - Foto: TT/Okänd
För att utföra ritualen ska du göra så här.
2 av 5
För att utföra ritualen ska du göra så här. - Foto: N24
Kom ihåg att vara försiktig.
3 av 5
Kom ihåg att vara försiktig. - Foto: N24
Svara inte på kvinnan!
4 av 5
Svara inte på kvinnan! - Foto: N24
Överlevde du?
5 av 5
Överlevde du? - Foto: N24

Kusliga hissleken är läskigare än anden i glaset – vågar du testa?

Efter att Makayla provade den koreanska hissritualen kände hon sig förföljd. Vågar du prova?


Om du har tröttnat på att spela "anden i glaset" kanske den här "leken" kan vara något för dig.

Enligt sägnen ska man nämligen kunna nå en annan värld genom en koreansk hissritual. Om den andra världen är en annan sfär, en parallell värld eller en andevärld är upp till spelaren att själv ta reda på.

Men se upp. Det kan ge dig upplevelser du inte alls har varit beredd på.

Reddit-användaren Makayla provade själv på ritualen förra året, i ett 20-våningars höghus. Något som minst sagt skrämde livet ur henne.

För att göra "leken" måste man först hitta en byggnad med över tio våningar. Man ska sedan trycka på knapparna i en viss följd (läs mer om det här). Gör man rätt kommer en tjej stiga in, som man absolut inte ska kolla på eller tala till.

I ett inlägg på Reddit skriver Makayla om sitt möte med henne.

"När hissen stannade på femte våningen var jag tvungen att hålla tillbaka ett skrik för 'flickan' stod där nästan i mitt ansikte, och det var jättesvårt att inte stirra tillbaka."

Enligt Makayla var flickan klädd i en klänning och hade kort, mörkt hår. Flickan ska ha känts som en "gloria av mörk energi som glödde väldigt ljust".

När Makayla nådde den tionde våningen frågade flickan henne vart hon skulle gå. Något man aldrig får svara på, enligt ritualens regler.

Vaknade upp på golvet

I stället klev hon ut på den tionde våningen och upptäckte att något var annorlunda. Allting var mörkt, och hon såg ett rött kors lysa längst bort i korridoren.

"Det kändes som att ju mer jag gick mot korset, desto längre bort kom det ifrån mig. Jag var fast besluten att komma fram till det, fram till att de dumma dörrarna började slå och knacka och det var det mest skrämmande jag varit med om i livet."

Känner sig förföljd

Makayla sprang mot hissen, sedan hem och somnade. Men dagen efter vaknade hon upp i lägenhetshusets hall. Efteråt kände hon sig förföljd och vid tidpunkten hon skrev inlägget har hon inte kunnat sova på tre dagar.

"Få det att sluta. Det känns som om något kommer attackera mig, som om det finns någon i mitt hus även om jag är ensam hemma," var det sista hon skrev.

Kusligt!

Om Makayla talade sanning eller inte förblir en gåta. Allt vi vet är att hon inte skrivit ett nytt inlägg på ungefär ett år.

Om du vill prova ritualen på egen hand kan du läsa om hur du gör genom bildspelet ovan, som även bloggen The Ghost in My Machine har skrivit om.

Glöm inte att ladda ner vår app för fler nyheter.

Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev
/
Vågar du ge dig in i leken?
Tack för din röst!