Ska du och din partner gifta er?
1 av 3
Ska du och din partner gifta er? - Foto: TT
Då borde ni läsa det här.
2 av 3
Då borde ni läsa det här. - Foto: TT
För vilken åldern i väljer att gifta er i kan spela en roll för framtiden.
3 av 3
För vilken åldern i väljer att gifta er i kan spela en roll för framtiden. - Foto: TT

I den här åldern ska du gifta dig om du verkligen vill att det ska hålla

I flera år trodde man att desto längre man väntade med att gifta sig, desto bättre. Men nu kommer uppgifter som visar att så inte är fallet.


Har du och din partner förlovat er och det är dags att planera ett bröllop? Då borde du läsa det här för det kan faktiskt spela roll vilken ålder du är i när du gifter dig, det påstår i alla fall Nicholas Wolfinger.

Wolfinger är sociolog på University of Utah och menar att den bästa åldern att gifta sig i är när man är runt 30 år.

Efter att han studerade National Survey of Family Growth så drog han slutsatsen att risken för en skilsmässa minskar om man gifter sig vid den åldern.

Bildkälla: TT

Han menar också att risken att ett par skiljer sig ökar om man gifter sig när man närmar sig 40 år och uppåt, skriver Attn.

Han fortsätter med att berätta att även om tonåringar fortfarande löper en större risk att skilja sig jämfört med vuxna så visar forskningen att de som gifter sig efter de fyllt 30 år är dem som löper större risk att skilja sig jämfört med de som gifter sig nära inpå 30 år.

Den nya idén om att gifta sig tidigare och inte efter man fyllt 30 år säger emot tidigare forskning om att det är bättre att vänta.

Bildkälla: TT

Enligt Wolfinger ökar risken för skilsmässa efter att man har fyllt 32 år. Vad som har varit sant i flera årtionden verkar inte längre stämma.

Om man gifter sig innan man fyller 32 år så minskar risken för skilsmässa med elva procent varje år man är gift.

Medan om man gifter sig efter att man har fyllt 32 år så ökar risken för skilsmässa med fem procent varje år, enligt Wolfinger.

Han menar att det kan vara så att de personer som väntar tills de är äldre kanske inte ville gifta sig tillräckligt mycket och därför har väntat och att äktenskapet kanske inte var menat, skriver Mirror.

Glöm inte att ladda ner vår app för fler nyheter.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Vill du gifta dig?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Bolsonaro vill ha tillbaka passet

Skott mot bostad i Örgryte

1 timme sedan
En bostad besköts i Örgryte i Göteborg på skärtorsdagskvällen.

Raketer mot Israel efter dödlig attack i Libanon

3 timmar sedan
Den Hamasallierade shiamilisen Hizbollah har avfyrat raketer med tunga stridsspetsar mot städer i norra Israel – för första gången uttryckligen mot civila mål.

Polisen rapporterar om misshandel, Kristianstad

3 timmar sedan
"Man misshandlad av ett flertal personer", skriver polisen på sin hemsida.

Kavli vill ta större klimatansvar – ska minska utsläppen: “En tuff resa”

3 timmar sedan
Livsmedelskoncern Kavli vill ta ett större ansvar för miljön har därför satt upp egna klimatmål. Målen bygger på en noggrann analys av verksamhetens klimatpåverkan.

Glad överraskning: Japans månsond är vid liv

igår 21:32
USA:s senaste sond klarade det inte. Men Japans lilla landare visar sig nu, mot alla odds, ha överlevt ännu en brutal natt på månen. "Vi fick svar från Slim i går kväll!" utropar landets rymdstyrelse lättat.