Gött med pengar.
Gött med pengar. - Foto: TT Nyhetsbyrån / Pexels

13 saker alla som har blivit miljonärer gör

Alla förmögna och framgångsrika människor har börjat någonstans. Men vad är det för personlighetsdrag och vanor utmärker dessa miljonärer?


Det har Thomas C. Corley tagit reda på genom att ägna fem år åt att studera vanor hos 177 människor som på egen hand blivit miljonärer, skriver Independent.

"Vanor är orsaken till rikedom, fattigdom, lycka, sorg, stress, goda relationer, dåliga relationer, god hälsa eller dålig hälsa", skriver Corley i sin bok "Change Your Habits, Change Your Life".

Här är 13 stycken "miljonärsvanor". Känner du igen dig i någon av dem?

Bildkälla

1. De läser hela tiden

Då handlar det främst om tre typer av böcker: biografier av framgångsrika människor, historieböcker och självhjälpsböcker.

Hela 88 procent av miljonärerna ägnar varje dag en halvtimme eller mer åt att läsa för att utvecklas.

De vill alltså hellre lära sig ny kunskap, snarare än att bli underhållna.

Bildkälla

2. De tränar

76 procent av de rika tränar en halvtimme eller mer varje dag.

Konditionsträning är inte bara bra för kroppen utan även för hjärnan, menar Corley.

"Motion ökar också produktionen av glukos. Glukos är hjärnbränsle. Ju mer bränsle du ger till din hjärna desto mer växer den och desto smartare blir du", skriver han.

Bildkälla

3. De hänger med andra framgångsrika människor

De rika letar ofta efter människor som är målinriktade, optimistiska, entusiastiska och som överlag har en positiv inställning.

På samma sätt undviker de också personer som är negativa.

"Du är bara lika framgångsrik som de du oftast hänger med", skriver Corley.

Bildkälla

4. De jagar sina egna mål

Många människor gör misstaget att jaga någon annans drömmar och mål, till exempel sin föräldrars. De rika däremot hittar sina egna mål – och försöker nå dem på ett passionerat sätt.

"Passion ger dig den energi, uthållighet och fokus som krävs för att övervinna fel, misstag och avvisande", skriver Corley.

Bildkälla

5. De stiger upp tidigt på morgonen

Nästan hälften av alla miljonärer som blev intervjuade steg upp minst tre timmar innan deras arbetsdag egentligen började.

Detta är en strategi som Corley menar är bra för att hantera saker som kan störa i vardagen, som till exempel ett utdraget möte, trafikköer eller att du måste hämta ett sjukt barn från jobbet.

"De här störningarna har en psykologisk effekt på oss. De kan droppa in i vårt undermedvetna och så småningom skapa tron att vi inte har någon kontroll över våra liv. Att gå upp klockan fem på morgonen för att ta hand om de tre viktigaste sakerna du vill göra under dagen gör att du återfår kontrollen över ditt liv", skriver Corley.

Bildkälla

6. De har flera inkomstkällor

De rika som blivit intervjuade förlitar sig inte bara på en inkomstkälla, utan i alla fall tre stycken.

Exempel på sådana kan vara bostadsuthyrning, investeringar på börsen eller delägarskap i en affärsverksamhet vid sidan av sin huvudsakliga.

Bildkälla

7. De hittar och träffar regelbundet mentorer

"Att hitta en mentor sätter dig i snabbspåret till ackumulerad rikedom", skriver Corley.

En mentor kan dela med sig av värdefulla livslärdomar de tagit med sig antingen från sina egna mentorer eller genom "livets hårda skola".

Bildkälla

8. De är positiva

Det gäller att vara positivt inställd till livet för att lyckas. Det var nämligen de flesta av miljonärerna som blev intervjuade av Corley.

"Om du stannar upp och lyssnar på dina tankar, och är medveten om dem, kommer du att upptäckta att de flesta är negativa. Men du inser bara att du har de här negativa tankarna när du tvingar dig själv att vara medveten om dem. Medvetenhet är nyckeln", skriver han.

Bildkälla

9. De följer inte flocken

"Vi önskar så att smälta in, att anpassa oss till samhället, att vara en del av flocken, att vi nästan gör vad som helst för att undvika att sticka ut", skriver Corley.

Han menar samtidigt att det just är att man inte vågar bryta sig loss från flocken som gör att de flesta människor aldrig når framgång.

Framgångsrika människor skapar istället sin egen flock – och bjuder sedan in människor till den.

Bildkälla

10. De har god etikett

Vett och etikett är a och o när det gäller att bli framgångsrik.

Det kan handla om allt från att skicka tack-kort och uppmärksamma födelsedagar till att ha bra bordsskick och klä sig vårdat och rätt till olika sammanhang.

Bildkälla

11. De hjälper andra att lyckas

Ingen når framgång utan hjälp från andra målinriktade människor. Och här gäller det att hjälpa de som också vill bli framgångsrika och som är optimistiska och positiva.

"Det bästa sättet att skapa ditt eget team är att först erbjuda andra framgångsinriktade människor hjälp", skriver Corley.

Bildkälla

12. De ägnar mellan en kvart och en halvtimme varje dag till att bara tänka

De rika brukar tänka mycket i ensamhet.

"De tillbringar tid varje dag genom att brainstorma med sig själva om många saker", skriver Corley.

Vad de tänker på kan handla om allt från karriären och ekonomi till hälsa och välgörenhet.

De ställer frågor som till sig själva om de är lyckliga med sitt jobb – eller om det kanske finns något annat som de kan göra för att tjäna mer pengar.

Bildkälla

13. De vill ha återkoppling

Många är rädda för att bli kritiserade och ber därför inte alla om återkoppling. Men just återkoppling är viktigt när det gäller att lära sig vad som funkar och inte. Det är ett bra sätt att utvecklas, men också något som kan hjälpa dig att byta kurs och testa något nytt, menar Corley.

"Återkoppling ger dig information du kommer att behöva för att lyckas i alla situationer", skriver han enligt Independent.

Bildkälla

Läs också om hur lite du behöver spara varje dag för att han nio miljoner kronor när du är 65 år.

Rik
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du vad som krävs för att bli miljonär?
Tack för din röst!