Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Gillar du semlor och öl? Då kanske den här ölsemlan är något för dig

- 25/01/2017, 13:47 -
Den nya semlan är här – i form av öl.
1 av 4

Den nya semlan är här – i form av öl.

Montage TT/Faksimil Instagram

Den serveras på Omnipollo för 97 kronor.
2 av 4

Den serveras på Omnipollo för 97 kronor.

Faksimil Instagram

Prinsessemla.
3 av 4

Prinsessemla.

Pannkaks-semla.
4 av 4

Pannkaks-semla.

Baren Omnipollo bestämde sig för att haka på semmel-trenden och lanserade semmelölen.

Semla, nutellasemla, kremlan, prinsessemla, semmelwrap, pannkaks-semla… De senaste åren har hysterin runt semlor minst sagt växt sig gigantisk.

Men vad sägs om semla i flytande form? Ja, du läste rätt.

Nu har nämligen baren Omnipollos hatt i Stockholm antagit utmaningen och skapat en semmelöl.

Enligt delägaren och ölbryggaren Henok Fentie kom han på idén för några dagar sedan. Han berättar att det liknar deras glassöl, där de kör skummet i en slushiemaskin.

– För ungefär sex månader sedan provade vi att ersätta skummet med grädde och det kändes som att det var nya tider på intåg. Då passade vi på att ta ett steg till, berättar han för Nyheter24.

Ölen består av en mörk porter både 10,5 procent, toppad med grädde och ett lock med flocksocker på. Knepet är att hälla upp ölen sakta så att så lite skum som möjligt bildas.

Tisdagen 24 januari hade ölen premiär på Omnipollo, men gästerna var inte riktigt säkra på hur de skulle dricka den.

– Det var kul att se när folk attackerade den här skapelsen. Det såg lite olika ut. De använde sin egen innovation och till slut satt några med ett sugrör. Men man ska kunna dricka den rakt av, berättar Fentie.

Enligt Fentie är semmelölen väldigt mättande och något av det mest dekadenta man kan dricka i ölväg. Den är gjord på porter för att det är ett mörkt, sött öl som passar bra med grädde.

När borde man dricka semmelölen?

– Det är en bra fråga. Det är vanligt att man avslutar kvällen med ett mörkt öl och det funkar absolut. Men det är en så mäktig grej att jag nästan skulle starta med den här. Eller som en enskild öl som man tar för det är en ganska mäktig upplevelse.

Omnipollo har länge experimenterat med sin öl. De har bland annat en glassöl, milkshakeöl, marshmallow-öl och en öl med smak av kaffe och vanilj.

Just semmelölen vet de inte hur länge den kommer säljas, men Fentie garanterar att den definitivt kommer att säljas på fettisdagen.

Semmelölen kostar 97 kronor och återfinns alltså på Omnipollo i Stockholm.

Läs även om den här pralinen som smakar precis som semla och världens lyxigaste semla – som är gjord av guld.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Har du provat den här ölen?